Red.

Att skyffla över sina problem på andra.

In asylpolitik, demokrati, flyktingar, invandring, lag & rätt on 3 januari, 2010 at 14:33

Det senaste i cirkusen runt de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” i Skåne har väl knappast undgått någon som följer nyhetsflödet. Malmö kommun har kört över grannkommunen Vellinge och placerat ett 30-tal så kallade ”barn” i Vellinge-orten Hököpinge. Utan att be om lov.

Malmö kommun har kommit på något som ser ut som den perfekta kuppen, i alla fall så här långt. Malmö har anlitat vårdbolaget Attendo för att ta hand om ”barnen” och Attendo har i sin tur hyrt ett vandrarhem i Hököpinge för att hysa dem. Attendo är ju ett privat företag som ska visa vinst, och har inga skrupler över att delta i Malmös kupp mot grannkommunen. För det är just en kupp det handlar om.

Vellinge får ta notan.
Idag får Malmö, om det fungerar som det verkar göra i de flesta fall, drygt 600.000 kronor om året av staten för att ta hand om de trettio ”barnen”. Hur mycket av dessa 18.000.000 kronor som Malmö betalar ut till Attendo för tjänsten vet vi inte. Men en sak är i alla fall klar. Vellinge lär förr eller senare bli sittande med notan, eftersom bostadskommunen har ett långt gående ansvar för de personer som bor i kommunen. Enligt Migrationsverket så bortfaller Malmös rätt att få ut bidrag för ”barnen” om de får svenskt medborgarskap eller får hit sin familj. Medborgarskap dröjer väl några år, men eftersom ”barnen” nu uppenbarligen har uppehållstillstånd så är det fritt fram för dem att ansöka om att ta hit sina ”försvunna” eller ”mördade” familjer. Och sådana tillstånd brukar inte dröja. Så när familjerna kommit och Malmö inte längre får några pengar, då har man heller inte råd att betala Attendo.

Då faller ansvaret helt på Vellinge.
Och eftersom ”barnen” då fått hit sina familjer, har Vellinge ingen rätt att få bidrag från staten.

Vellinge ska då inte bara betala ”barnens” skolgång, eventuella nya bostäder, socialbidrag, mm. De ska även försörja ”barnens” familjer. Malmö kommun kan även exempelvis säga upp avtalet med Attendo, varpå det torde falla på Vellinge kommun att ta över försörjningen av ”barnen”. De bor ju ovederersägligen i Vellinge kommun. Denna försörjningsbörda för ”barnen” och deras familjer räcker i princip hela ”barnens” och familjernas återstående liv. Eller i varje fall så länge de bor inom Vellinges kommungränser.

Malmö bestraffar Vellinge.
Ilmar Reepalu och Malmös Socialnämnd måste skratta sig harmynta just nu. Inte bara har man lyckats skyffla över ansvaret för ett trettiotal ”flyktingbarn” på grannen, man slipper också ta hand om ”barnens” familjer. Dessutom har man lyckats bestraffa den illa omtyckta grannkommunen Vellinge som i alla år vägrat ta emot dylika ”barn”. Nu får obstinata Vellinge inte bara glädjen av att berikas med 30 ”flyktingbarn”, man får ta hand om deras familjer också. Och blir samtidigt beskyllda för att vara rasister. Välkommen till verkligheten i det nya Sverige.

Migrationsverket

Annonser
  1. […] inlägg i ämnet Om de trettio ”barnen” i Vellinge Tre frågor om ”ensamkommande flyktingbarn” Ystad Allehanda vilseleder Ystad Allehanda […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: