Red.

Inlägg i debatten om manlig omskärelse.

In demokrati, hädelse, islam, islamisering, politiker, religion on 3 januari, 2010 at 14:17

Det argumenteras för och emot. Det anförs medicinska och traditionella argument både från judar och muslimer. Båda grupperna bara måste ha igenom att manlig omskärelse inte skapar medicinska problem, och att ingreppet inte alls är ett hån emot Gud som skapat allt perfekt i världen.

Låt mig berätta vad jag tror: Om Gud (eller Allah tolkad av Muhammed i det här fallet) hade velat att män skulle vara omskurna hade han låtit dem födas utan förhud. Allt annat är hädelse, eftersom det antyder att Allah inte är perfekt, allvetande och allrådande. End of story.

Men om det nu skulle vara så att de religiösa och kulturella argumenten från muhammedanerna vinner gehör (vilket de skrämmande ofta tycks göra nuförtiden) så kommer regeringen att hålla fast vid att landstingen gratis ska se till att utföra könsstympning på småpojkar i Allahs namn. Och detta lyckades muhammedanerna driva igenom på mindre är tjugo år.

Men i sanningens och konsekvensens namn borde naturligtvis nu även kvinnlig omskärelse inte bara tillåtas utan även förespråkas av religiösa och kulturella skäl. Regeringen borde snarast ge landstingen order att gratis utföra ingreppet på alla muhammedanska flickebarn. För om manlig omskärelse är en kulturellt och religiöst tvingande procedur, borde väl i jämlikhetens namn även flickorna få vederfaras denna lycka och djupa kontakt med sina traditioner och sin religiösa tillhörighet?

%d bloggare gillar detta: