Red.

Somalier skulle mörda Kurt Westergaard.

In islam, press, religion, yttrandefrihet on 3 januari, 2010 at 15:18


En våldsam somalisk muslim försökte häromdagen mörda den danske tecknaren Kurt Westergaard med yxa. Det skulle vara straffet för att Westergaard ritat en av de berömda muhammed-teckningarna i Jyllands-Posten.

Det dröjde inte långt in på det nya året innan muslimerna i Danmark återigen med all önskvärd tydlighet visade vad islam står för. Enligt uppgift ska en somalisk muslim, från sina sunda vätskor av hämndbegär trängt sig in i Westergaards hem beväpnad med kniv och yxa. Westergaard hann låsa in sig i husets ”panic room” innan somaliern kunde uppfylla sin religiösa plikt och hugga ner honom eller hans femåriga barnbarn som var på besök i huset. Då Westergaard kunde utlösa sitt överfallslarm var polisen snabbt på plats och konfronterade somaliern som då övergick till att angripa polispatrullen med sin kniv och yxa. Lyckligtvis hade de danska poliserna beredskapen att då skjuta somaliern i en arm och ett ben, vilket gjorde att han tillfälligtvis förlorade intresset för jihad. Nu väntar vi bara på att poliserna ska bli åtalade för att ha utövat obefogat och rasistiskt våld mot den stackars muslimen.

Muslimer förnekar sig sällan och att en en av dem skulle bestämma sig för att uppfylla döds-fatwan mot Westergaard var väl ingen direkt överraskning. Att utföra politiskt/religiöst motiverade mord på oliktänkande är ett grundläggande drag inom islam. Det är en helig plikt att mörda människor som misshagar mullorna, och Kurt Westergaard är tillsammans med Salman Rushdie en av de mest hatade människorna i den muslimska världen. Westergaards brott var att ha tecknat bilden här ovanför, en ovanligt skarpsynt analys av islam, och det är klart att mullorna inte samtycker.

Det enda positiva med hela historien är förhoppningsvis att fler får upp ögonen för islams rätta natur. Och förstås att det ger en anledning att återigen publicera Westergaards teckning. Håll till godo! Till världens alla muslimer har vi ett särskilt nyårsbudskap:

Fuck you if you can’t take a joke

PS.
Om man ska tro Dagens Nyheter (vilket är långt ifrån självklart) så framstår Kurt Westergaards handlande under somalierns attack som mindre hjältemodigt. Uppenbarligen såg Westergaard till att snabbt sätta sig själv i säkerhet i sitt förstärkta badrum utan att försöka hjälpa sitt lilla barnbarn. Den lilla flickan var under hela attacken utelämnad åt somalierns godtycke. Han kunde när som helst fått infallet att ta henne som gisslan eller något värre. DS.

Annonser
%d bloggare gillar detta: