Red.

Yttrandefriheten inför rätta i Holland.

In demokrati, Europa, islam, islamisering, religion, yttrandefrihet on 16 januari, 2010 at 12:27

Det följande är utdrag ur en text som publiceras idag på bloggen Politiskt Inkorrekt. Texten handlar om den stundande rättegången mot den holländske parlamentsledamoten Geert Wilders. Wilders står inför rätta för att ha kritiserat islam. Starka krafter i Holland, muslimska och på vänsterkanten, vill tysta all sådan kritik, berättigad eller ej. Om Wilders döms betyder det ett svårt nederlag för yttrandefriheten i Holland och Europa som helhet. Här är delar av texten. Den finns att läsa i sin helhet på Politiskt Inkorrekt.

”Den 20 januari startar rättegången som i förlängningen kan visa sig vara ett dråpslag mot alla som anser friheten att uttrycka en åsikt vara en självklarhet. Då påbörjas nämligen domstolsförhandlingarna i ärendet med den holländske parlamentsledamoten Geert Wilders. Han står åtalad för ”hatbrott” därför att han 2008 gjorde en starkt islamkritisk film känd som ”Fitna”. Muslimska grupper har sedan dess försökt få Wilders åtalad. Nu har den holländska staten fallit till föga för muslimkraven. […] Processen kommer att möta stor uppmärksamhet även utomlands då det är för västerlandet fundamentala värden som står på spel. […] Om Wilders fälls kommer det sannolikt att leda till ökande självcensur och även fler aktioner mot varje uttalande som inte kryper för den islamska våldsreligionen. […] Svensk politiskt korrekt media har samfällt avstått från att rapportera om att denna närmast exceptionellt vidriga rättegång nu startar. Man anser uppenbarligen inte att den holländska statens försök att rita om hela yttrandefrihetskartan är något anmärkningsvärt så länge det är något som gynnar islam och muslimerna.”

Att rättegången mot Geert Wilders kan vara avgörande för yttrandefrihetens framtid i Europa står utom allt tvivel. En fällande dom innebär att yttrandefriheten inte längre gäller i förhållande till islam; att kritik av islam blir straffbart, och att den holländska staten utan strid som det första av Europas länder trätt in i ett frivilligt dhimmi-förhållande till islam. En fällande dom innebär att islam i praktiken tagit över styret i Holland. Tillsammans med den i Eire (Irland) nyligen införda lagen mot hädelse, ser framtiden för demokrati och yttrandefrihet i Europa inte ljus ut…

Källa: Politiskt Inkorrekt.

Läs också:
Om den Irländska lagen mot hädelse
Yttrandefriheten inför rätta i Finland

Annonser
%d bloggare gillar detta: