Red.

Ystad Allehanda om ”ensamkommande”.

In asylpolitik, flyktingar, press on 29 januari, 2010 at 08:12

I dagens nätutgåva av Ystads Allehanda finns en artikel om hur en grupp ”ensamkommande flyktingbarn” installerar sig i Snårestads Vandrarhem. Vandrarhemmet är den anläggning som nyligen köptes av den rikskände (somliga skulle säga ökände) ”Robinson-Janne”, Jan Emanuel Johansson. Artikeln illustreras av en bild från ”flykting”-lägret som direkt avslöjar att de nyinflyttade inte är några ”barn”.

I går hittade vi en grovt missledande bild som illustration till en annan artikel i YA om ”ensamkommande flyktingbarn”. Se här intill. Då hade YA mage att i alla fall implicit påstå att de ”ensamkommande flyktingbarnen” är små gråtande flickor på fem år, när det i verkligheten rör sig om unga vuxna muslimska män.

I dagens artikel avslöjar YA, förmodligen omedvetet, hur det egentligen ligger till med de boende i Snårestad. Rubriken och texten i artikeln innehåller inga uppseendeväckande fakta, men det gör en av bilderna och bildtexterna. Se den inringade delen av klippet. Jag citerar bildtexten:

”Varje rum är utrustat med ett välkomstkit med raklödder och -hyvel.”

Hur många barn behöver raklödder och rakhyvel? Mitt svar är att inga barn behöver dessa attiraljer, definitivt inte flickor runt fem år. Däremot är raklödder och -hyvel vanliga och nödvändiga tillbehör när vi talar om vuxna män.
Annonser
  1. […] i Vellinge Tre frågor om ”ensamkommande flyktingbarn” Ystad Allehanda vilseleder Ystad Allehanda igen Svenska Dagbladet ljuger nog lite SvT busar med sanningen Film om flyktingbarn Apropå […]

  2. […] Om Shaho Aulla Återigen avslöjas “flyktingbarnen” Ensamkommande flyktingbarn? Ystad Allehanda om “ensamkommande” Ystad Allehanda vilseleder om “flyktingbarn” Dela med […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: