Red.

Vad håller mullorna på att koka ihop?

In Europa, försvar, Internationellt, Iran, islam, kärnvapen on 10 februari, 2010 at 05:46

Ayatolla Ali Khamenei, Irans överstepräst och överbefälhavare, har tagit sig före att uttala ett hot mot oss som bor i den civiliserade delen av världen. Det är inte så länge sedan mullorna hotade Schweiz med grava konsekvenser efter folkomröstningen om minareterna, men i morgon ligger vi alla brunt till om man ska tro ayatollan.

Det kan naturligtvis vara storhetsvansinnet som pratar som vanligt, men törs vi chansa? ”Den iranska nationen kommer i enhet och med Allahs hjälp att slå de arroganta den 11 februari”, sa Khamenei enligt flera rapporter i ett tal inför flygvapenpersonal. Hans tal kom samtidigt som Iran påstår sig ha börjat produktionen av anrikat uran i trots mot västvärlden som försöker hindra Iran att skaffa sig kärnvapen.

Den 11 februari 1979 var dagen då den iranske Shahen störtades. Kort efteråt lyckades mullorna under övermullan Khomeini ta över den från början vänster-liberala iranska revolutionen och kuppa igenom ett stenhårt prästvälde. Måste ha varit surt för kommunisterna som själva brukar vara bra på att kidnappa olika sorters folkliga rörelser och utnyttja dem för sina egna syften.

Iranska kärnvapen och leveranssystem som har möjlighet att nå Nordeuropa är i alla fall min värsta mardröm just nu. Jag tvivlar på att mullorna skulle tveka om de kunde utplåna Tel Aviv eller Zürich. Vad har de att förlora? Det värsta som kan hända är ju att de blir dödade i en (högst eventuell) vedergällningsaktion och i så fall väntar 77 oskulder på omedelbar penetrering.

Men i alla fall. Prästregimen i Iran har det lite motigt just nu, och diktaturer som konfronteras med interna oroligheter har en tendens att leta efter yttre fiender för att avleda missnöjet. I Irans fall ligger väl Israel närmast till som syndabock, och vad vore en bättre avledningsmanöver än att förvandla Tel Aviv med omgivningar till en ödemark av smält radioaktiv sand? Att någon miljon palestinier troligen också skulle stryka med tillsammans med judarna oroar säkert inte. Trots allt får ju åtminstone de manliga palestinska dödsoffren martyrstatus och följaktligen vardera 77 oskulder att förlusta sig med. Huruvida de kvinnliga offren får lika många manliga oskulder till sin förnöjelse är oklart. Men som kvinna kanske inte 77 muslimska pojkar i övre tonåren är någon önskedröm. Det liknar alltför mycket ett upplägg till gruppvåldtäkt.

I morgon får vi veta om det var snack som vanligt.

Källa

%d bloggare gillar detta: