Red.

Pressen förtiger fakta om mordplanerna mot Lars Wilks.

In demokrati, hädelse, Internationellt, invandring, islam, press, sanning och lögn on 10 mars, 2010 at 12:10

Att de nyligen avslöjade planerna på att mörda konstnären Lars Vilks kläckts och utarbetats av muslimer torde inte förvåna någon. Att den svenska pressen gör sitt bästa för att förtiga detta är tyvärr heller inte längre förvånande.

Muhammed som rondellhund. Om muslimerna inte
vore så snarstuckna skulle den vara bortglömd för länge sedan.

Jag har just läst artiklar om mordplanerna på Svenska Dagbladets och Sydsvenska Dagbladets nätsidor och ingen av tidningarna finner det lämpligt att upplysa sina läsare om att de tilltänkta mördarna är muslimer. Inte heller i beskrivningen av den amerikanska kvinna som eventuellt figurerar i sammanhanget vågar man erkänna att det handlar om en kvinna som konverterat till islam. Om man inte tidigare läst om Vilks och uppståndelsen runt hans teckning av Muhammed som rondellhund kunde man tro att de tilltänkta mördarna var allt utom muslimer.

Denna rädsla för att berätta sanningen när det handlar om islam och muslimer; skräcken för att använda orden ”islam” och ”muslim”, känns som en sorts besvärjelse där tidningarnas redaktörer hoppas att problemet ska försvinna om man inte nämner det vid namn. Kanske är man rädd för att svenskar ska komma att betrakta islam med den skepsis som uppenbarligen är berättigad. Eller att muslimer kanske skulle bli förbannade om man på något sätt antydde sanningen om deras djupt obehagliga och destruktiva ideologi.

PS. I Dagens Nyheters nyhetsartikel om mordplanerna (papperstidningen) nämns faktiskt ordet ”islam” en gång. Däremot finner man för gott att undvika ordet i tidningens underledare om Lars Vilks. DS

Källor
Svenska Dagbladet
Sydsvenska Dagbladet
Jihad i Malmö

  1. Ja, just ordet muslim har fått samma status som neger i svenska språket. Det får inte uttalas, det är tabubelagt. Har skrivit om när detta ordet uttalades av Hägglund och Sahlin höll på att få dåndimpen:

    http://aktualia.wordpress.com/2010/03/08/hagglund-vs-sahlin/

    Visst är det intressant att följa nyhetsbevakningen när man vet att de har en dold agenda. Det hela blir så uppenbart då! Imorse på morgon-Rapport pratades det om en miljonsatsning på unga pojkar i förorten som ska fångas upp så att de inte hamnar i kriminella gäng. Inte en gång att man nämnde ordet ”med invandrarbakgrund”. Ändå framgick det klart och tydligt eftersom man hade filmsekvenser på tunnelbanestationen i Fittja (en av Stockholms mest invandrartäta förorter) och liknande filmklipp som talade sitt eget språk.

  2. Jag håller med. Det är intressant att studera vilka kringelkrokar pk-media tvingas till för att undvika de tabubelagda orden. Läste det där om pojkarna i DN i morse och slogs också av att man gick som en katt runt het gröt för att undvika att använda ”otillåtna” ord. Såg Hägglund och Sahlin i ett klipp på nätet och Sahlin blev så överraskad att hon inte ens kunde klämma i med ”fiska i grumligt vatten” vilket jag hade väntat mig.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: