Red.

Om tvångskvotering till bolagsstyrelser.

In diskriminering, lag & rätt, valet 2010 on 13 mars, 2010 at 16:14

Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin har i dagarna avgivit ett vallöfte. Vänsteralliansen kommer att lagstifta om könskvotering i bolagsstyrelser om de vinner valet i höst. Aktiebolagslagen ska ändras så att företagen tvingas till varannan damernas.

Kvotering är naturligtvis det bästa sättet att säkerställa att det alltid finns en betryggande andel inkompetenta ledamöter i alla bolagsstyrelser. Att man måste kvoteras in är ju faktiskt i sig ett bevis för att man inte har den kompetens som krävs för att få jobbet på normalt vis. Jag skulle faktiskt inte gilla att hälften av stolarna i mitt företags styrelse skulle besättas av statligt utsett folk som jag varken känner, gillar eller litar på och som inte har några kvalifikationer för jobbet.

Det lär heller inte sluta här. Nästa logiska steg är ju att i sann korporativistisk anda fortsätta med att göra varje styrelse till en miniatyr av den svenska befolkningens rådande sammansättning. Av tio personer skulle alltså då fem vara kvinnor, två muslimer, två homosexuella och en analfabet.

Fria Nyheter

Annonser
%d bloggare gillar detta: