Red.

Det verkar som om vi förlorar mark…

In asylpolitik, flyktingar, invandring, islamisering, kriminalitet on 7 april, 2010 at 21:23

Facktidningen Skolledaren har enligt bloggen Snaphanen publicerat ett antal artiklar som illustrerar symtom på att Sverige är en nation i upplösning. Man har visat på att flera delar av det som en gång var svenskt territorium  har tagits över av andra intressen som satt den svenska rättsapparatens våldsmonopol ur spel.

Så här skriver Snaphanen:
”Mitt i områden präglade av kriminalitet ligger skolor. Skolledaren har pratat med rektorer i invandrardominerade miljonprogramsområden i Göteborg om hur de bevarar skolan som fredad plats. I Göteborg finns områden där inte ens Hells Angels eller Bandidos vågar sig in. Men det är inte polisen de fruktar. Här styr helt andra krafter än ordningsmakten. Gårdsten, Lövgärdet, Hjällbo, Bergsjön och Biskopsgården är fattiga miljonprogramsområden. De domineras och kontrolleras av ett antal stora släkter med bakgrund från det forna Jugoslavien, Turkiet, Iran, Kurdistan, Libanon, Syrien och Somalia.

[…]

I dessa områden sker en eskalerande utveckling med bilbränder, stenkastning mot brandmän och poliser, skottlossning, knivöverfall, misshandel och mord. Skjutvapen används och finns i alla grupperingar. När de stora släkterna bildar pakter mot kriminella mc-gäng kan mycket stora belopp gå till vapen, och vapenleverantörer saknas inte. Det har bildats ett parallellt samhälle utanför samhället, där blodsbanden är starka och där det råder helt andra, oskrivna lagar vid sidan om den verkliga lagstiftningen. Så beskrivs situationen av poliser, socionomer och fältarbetare som arbetar i dessa områden. En privat rättsordning håller på att etableras i miljonprogramsområdena.

Sociologen Micael Björk i Göteborg har under sammanlagt sjuhundra arbetstimmar följt Göteborgspolisens arbete mot den organiserade brottsligheten på nära håll. I hans rapport ”Gängbekämpning – om polisinsatser mot organiserad brottslighet” beskrivs uppgörelser, hämndaktioner och vansinnesdåd, en gängbrottslighet som blivit vardagsmat i både Göteborg, Malmö och Stockholm. Ett nytt stadslandskap (liknande det i Monrovia, Beirut, Mogadishu och Port au Prince, vår exemplifiering) tonar fram med ökande segregering, desperation, missbruk och grovt våld. Micael Björk och hans uppgiftslämnare beskriver ett samhälle som håller på att rämna. De fattiga stadsdelar som skapats i nordöstra Göteborg är på väg att dras ned i en sörja av rädsla, hat och hot. ‘Poliserna upplever situationen som svåröverskådlig och motsägelsefull. De ser en privat rättsordning etableras i miljonprogramområdena’, skriver Micael Björk.”

Snaphanen
Skolledaren
Rapporten ”Gängbekämpning – om polisinsatser mot organiserad brottslighet”

Annonser
  1. Mycket skrämmande läsning. Hur kunde det få gå så här långt? Varför har inget gjorts, och varför görs ingenting för att stoppa inflödet, gettoiseringen, våldet, förfallet …. ja allt detta ? Är det så här vi vill ha det? Är det så här vår framtid ser ut?

    När fick vi rösta fram det här samhället? Vad kostar allt detta?

  2. Jag håller samtliga politiker som varit verksamma sedan 80-talet medansvariga för härdsmältan. Plus naturligtvis alla journalister. De måste ha sett och förstått men ingenting sagt eller skrivit. Det, om något, borde vara kriminellt. Det, om något, borde vara liktydigt med försök till folkmord – på sitt eget folk. Unikt i världshistorien skulle jag våga påstå.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: