Red.

Flykting från Tyskland?

In asylpolitik, Europa, flyktingar, press on 20 april, 2010 at 20:44

Läser i dagens (20/4) nätutgåva av Ystads Allehanda om Arben Preteni, som enligt artikeln är instegsjobbare på Brinkehems särskilda boende för gamla i Brösarp i östra Skåne. Artikeln är egentligen ett lätt genomskådat exempel på hur politiskt korrekta media än en gång försöker sälja in den misslyckade mångkulturen. Men i det här fallet tror jag YA har glömt att dölja vissa fakta…

Jag skulle förmodligen inte reagerat på artikeln om det inte var för en sak. Det är inte att man presenterar ”flyktingen” Arben Preteni som utbildad kock med yrkeserfarenhet från sitt hemland Kosovo. Det kan till och med vara sant. Nej, det är när man som ytterligare merit lägger till att han minsann även arbetat som kock i Tyskland. På en grekisk restaurang, dessutom. Mannen har alltså levt och arbetat som kock i Tyskland, oklart hur länge. Och nu är han betraktad som flykting i Sverige. Men hallå?

När blev EU-landet Tyskland ett krigshärjat land; ett så fruktansvärt ställe att vi tar emot flyktingar därifrån? Och sedan när tar vi emot folk som uppenbarligen haft (får man anta) uppehållstillstånd och lagligt arbete i ett annat EU-land som flyktingar? Man måste fråga sig vad det är för fel med Tyskland…

Eller vänta lite.

Det är naturligtvis inget fel på Tyskland. Den rätta frågan är naturligtvis vad det är för fel med Sverige. Har Migrationsverket så inkompetent personal att man inte vet att Tyskland sedan 65 år tillbaka är en solid rättsstat och en pålitlig demokrati? Man borde ju i alla fall veta att Tyskland inte ligger på Balkan, när säkert 99 procent av alla skåningar regelbundet handlar billig sprit där.

Nej, kosovanen Arben Preteni (som i och för sig kan vara en alldeles utmärkt trevlig person och skicklig kock) framstår mest av allt som en person som insett att de sociala förmånerna i Sverige är betydligt bättre än i Tyskland. Och handlat därefter. Migrationsverkets personal, däremot, framstår som vanligt som idioter.

Brinkehem
Ystads Allehanda

Annonser
%d bloggare gillar detta: