Red.

Högskolan i Jönköping under muslimsk kontroll.

In demokrati, islam, islamisering, yttrandefrihet on 23 april, 2010 at 18:58

Utrikespolitiska studentföreningen vid Högskolan i Jönköping hade bokat in konstnären Lars Vilks för att föreläsa vid Högskolan. Skolledningen ställde dock snabbt in föreläsningen efter protester från en grupp muslimska elever. Föreläsningens ämne – yttrandefrihet.

Högskolan i Jönköping står numera uppenbarligen under kontroll av en grupp muslimer bland eleverna, oklart av vilken fraktion. Att skolledningen valde att ställa in Lars Vilks’ föreläsning på ämnet yttrandefrihet är svårt att tolka på något annat sätt. Det muslimska eleverna är, liksom kravet är på alla muslimer, motståndare till yttrandefrihet (liksom exempelvis jämlikhet mellan könen och likhet inför lagen). Och det är hos de muslimska eleverna beslutanderätten vid Högskolan i Jönköping numera uppenbarligen ligger. De muslimska eleverna bestämmer vilka som ska få hålla gästföreläsningar vid högskolan och vilka ämnen som är tillåtna. Skolledningens uppgift är bara att stämpla papperen och ringa återbud till engagerade föreläsare.

Det svenska skolväsendet, som verkligen borde vara en demokratisk bastion och lära eleverna vikten av demokrati och yttrandefrihet har återigen svikit på det grövsta sätt. De har uppenbarligen inte längre kraften att försvara yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter mot intolerans och totalitära krafter.

Välkommen till verkligheten.

SvT
Thoralf Alfsson
Jnytt

 1. Tyvärr är det ofta nejsägarna som får bestämma (utom i invandringspolitiken) och nu har muslimerna påtagit som rollen som Sveriges nejsägare. Och Sverige hukar sig, förstår. Här finns ingen stake att säga ifrån eller försvara vår grundlagsfästa yttrandefrihet. Som en norrman skrev i ett kommentarsfält…

  Interessant! Så vi har altså importert mennesker med holdninger og verdier som gjør at vi ofrer vår ytringsfrihet? Skal vi se…hvordan var nå dette igjen..?

  Altså, vi ønsker å hjelpe andre…javel…greit nok…men så viser det seg at de har en del merkelige ideer som gjør at vi føler at vi innskrenker vår egen ytringsfrihet…jaha…javel…

  Er det da altså slik at det er viktigere å avhjelpe andres materielle nød enn å bevare selve grunnpillaren for våre samfunn, ytringsfriheten?

  Er dette som heter ”å skyte seg selv i foten”?

  Hjälp till att sprida budskapet om ocensurerade nyheter till svenska folket:

  http://www.korta.nu/flygblad

 2. […] har båda videoklippen Tidigare inlägg om attacken i Uppsala Video från Uppsala-attacken Tidigare inlägg om Jönköping  Dela med dig:FacebookTwitterStumbleUponRedditE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: