Red.

Vem är rasist?

In asylpolitik, invandring, kriminalitet, lag & rätt on 2 juli, 2010 at 20:35

En person som uppges vara anställd på Migrationsverket (en så kallad Migga) skriver en intressant sak i en insändare hos bloggaren Merit Wager. Anledningen till insändaren är en annan MiG-anställd som nu utreds för rasism för sina funderingar på sin egen Facebooksida.

Insändarskribenten ställer med all rätt frågan ”Men vari ligger rasismen?” när han/hon tittar på vad den anklagade handläggaren skrivit. Enligt alla tillgängliga uppgifter ska den handläggare som är under utredning och hotas av avsked ha skrivit:

”Kan ingen ansvarig skicka dessa förstörande element från Rinkeby med rötterna i andra länder hem till sina mor- och farföräldrar för att lära sig lite ödmjukhet?”

Att hysa dylika åsikter, och publicera dem på sin Facebooksida, kan i dagens Sverige leda till att man blir utredd på sin arbetsplats, riskerar att förlora jobbet och får schavottera i pressen. Det saknar i sammanhanget uppenbarligen helt betydelse att den aktuelle handläggaren har helt rätt och att de aktuella åsikterna är desamma som vem som helst skulle hysa efter kravallerna i Rinkeby. De aktuella personerna är bevisligen ”förstörande element”. De kommer med största sannolikhet ”från Rinkeby”. De har med lika stor sannolikhet ”rötterna i andra länder”, och de lider slutligen helt uppenbart av en stor brist på ”ödmjukhet”.

Insändarskribenten hos Merit Wager menar dock att det är omdömeslöst av handläggaren att skriva som han gjorde, men ställer också den berättigade frågan; ”Men vari ligger rasismen?” och fortsätter:

”Om detta uttalande är ”rasism”, ja i så fall är vi rasister allihopa, hela Sverige! Vi har lagar enligt vilka det är fullt möjligt att återkalla uppehållstillstånd och skicka en person tillbaka till sitt ursprungsland om han begått brott här och han inte är svensk medborgare. Svensk medborgare kan man endast bli om man inte begår brott och om man betalar sina skulder.”

Sverige har alltså lagar enligt vilka det är möjligt att ”återkalla uppehållstillstånd och skicka en person tillbaka till sitt ursprungsland om han begått brott här och inte är svensk medborgare”. Wow. Att den svenska migrationspolitiken är en härdsmälta kan var och en lätt inse. Och ändå har vi tydligen lagar som skulle hjälpa till att lösa problemen. Att tillämpa de lagar vi har, och de bestämmelser som finns internationellt (t ex Dublinkonventionen), skulle alltså hjälpa till att avhjälpa migrationskatastrofen.

Om den myndighet som är satt att övervaka och tillämpa lagarna struntar i sin uppgift måste myndighetens ledning bytas ut mot folk som förstår att lagar är till för att följas, inte bara användas som juldekorationer. Att Migrationsverket dessutom uppenbarligen har en intern tankepolis som följer de anställdas eventuella närvaro i sociala medier som Facebook är rena Stasi-fasonerna och borde utredas.

Den 19 september är det val.
Då kan du hjälpa till att stoppa dessa vansinnigheter.

Annonser
%d bloggare gillar detta: