Red.

Fundamentalist som fundamentalist.

In demokrati, islamisering, religion, yttrandefrihet on 9 augusti, 2010 at 01:12

Den socialdemokratiska, och åtminstone nominellt kristna, broderskapsrörelsens ledare Peter Weiderud och tidigare biskop Caroline Krook, m fl skrev en artikel på DN-debatt härom veckan. I artikeln krävde Krook och Weiderud i princip särlagstiftning och långtgående utomdemokratiska privilegier för olika religiösa grupper, i synnerhet förstås för islam.

Weiderud har tidigare gjort sig till talesman för införande av muslimsk ritualslakt i Sverige, något som i alla fall för närvarande är förbjudet enligt svensk djurskyddslagstiftning. Krook har gjort sig känd för allsköns förvirrade politiskt korrekta uttalanden och utspel, men detta var förmodligen rekord.

Att socialdemokraternas Broderskapsrörelse agerar som en svensk filial till närstående Muslimska Brödraskapet har vi misstänkt sedan en tid tillbaka, men detta sam-kristna utspel ger upphov till en helt ny insikt i hur tankegångarna kan gå inom de så kallade kristna kretsarna.

Kan det vara så att de bekännande kristna av olika schatteringar med avund sett på hur islam kapat åt sig allt fler privilegier och njuter av positiv särbehandling på olika sätt? Och att de tyckt detta var djupt orättvist. Samt att de nu i den allmänna trenden när samhället tillåter allt fler och allt mer störande religiösa tokerier som könsstympning, familjemord, skolsegregation, boendeuppdelning och annat velat passa på att pinka in reviret för egen del. Jag tror att det var här skon klämde för broder Peter och syster Caroline. Om muslimerna ska få lov att praktisera medeltid för sina medlemmar, så vill de få göra samma sak med oss.

Jag betackar mig för ett mulla-styrt Sverige där Abderisak Waberi, Mehmet Kaplan och andra muslimska tokskallar ska ha åsikter om hur jag lever mitt liv. Men jag är precis lika mycket emot en återgång till ett förmodernt primitivt kristet samhälle med katekespluggande, husförhör och krusande för prästen.

Weiderud och Krook kan dra något passande gammalt altartäcke över sig.

Annonser
%d bloggare gillar detta: