Red.

Ett lustigt sammanträffande?

In försvar, Internationellt, islamisering, politiker, valet 2010 on 27 augusti, 2010 at 11:18

Precis nu hittar jag två notiser i nyhetsfloden, som var och en för sig kanske inte är särskilt upphetsande, men tillsammans blir de betydligt intressantare. Det handlar om Socialdemokraterna och de rödgröna och om desperation…

Att de rödgröna förlorar någon tiondel i opinionsmätningarna varje gång Mona Sahlin visar sig i tv-rutan har jag anat ett tag, och det är förvånande att partiets strateger inte själva insett detta. Men att partiet nu skulle visa upp de sämsta siffrorna sedan 1997 var en, inte helt oväntad men ändå, nyhet. En andel på 29,2 (minus 2,1 sedan sist) förebådar ett nytt katastrofval och ett abrupt slut för Mona Sahlins karriär som ordförande och statsministerkandidat, vilket både vi och det Socialdemokratiska partiet i och för sig borde vara nöjda med (DN/Synovate).

Sekunden efter denna reflexion om maktens och väljarsympatiernas förgänglighet läser jag att de rödgröna nu gått ut med att de vill dra tillbaka den svenska truppen från Afghanistan med början 2011. 2013 tror de att alla svenskar kan vara hemma igen. Efter att ha läst dessa två notiser börjar några små kugghjul i hjärnan att snurra och en tanke växa fram. Jag går över till Sverigedemokraternas hemsida för att kolla. Jo, där står att SD vill ta hem soldaterna från Afghanistan. Det har visst funnits på partiets program sedan länge.

Nåväl. Min tanke är denna, innan jag ens fått en ordentlig frukost.

1. Socialdemokraterna är smått desperata efter en lång rad av dåliga siffror och inser att det inte är otroligt att Sverigedemokraterna på senare tid fått stöd av åtskilliga missnöjda sossar.

2. Socialdemokraterna behöver något nytt att locka väljare med och eftersom SD har gått framåt på sistone letar man hos dem efter något som kan hjälpa upp siffrorna. Det än bättre än att knycka något från Alliansen för det skulle genast upptäckas och utnyttjas av de blåsvarta.

3. Det är inte mycket i SDs valprogram som S törs röra vid, men det finns en sak; Afghanistanfrågan. SDs ställningstagande för hemtagning av truppen kan ju ha bidragit till partiets synbara framsteg.

4. Kansliet skriver snabbt ihop ett pressmeddelande där man ”förbättrar” SDs förslag med att ta hem truppen redan 2011.

Du får tycka att jag har rätt eller fel, men medge att de båda händelserna tillsammans ser ut som en tanke. Och om du skulle undra, så tycker jag personligen att den svenska truppen inte har i Afghanistan att göra. Närvaron i Afghanistan är resultatet av ett grovt hyckleri. Vi säger oss vilja skydda och hjälpa de förtryckta kvinnorna i Afghanistan till ett bättre liv, medan vi med öppna ögon tillåter att samma förtryck utövas i våra egna muslimska förorter.

Källor:
Väljarbarometer
Trupphemtagning
SD och försvaret

Annonser
%d bloggare gillar detta: