Red.

I väntan på ett fördömande av politisk tortyr.

In demokrati, islamisering, lag & rätt, politiker, valet 2010 on 12 september, 2010 at 12:19

David von Arnold är 24 år och kandidat i Malmö för Sverigedemokraterna. Han utsattes den 10 september för ett brutalt överfall i sitt hem. Överfallet var uppenbart politiskt motiverat. Gärningsmännen ska med kniv ha skurit in ett hakkors i Davids panna och skrivit slagord på väggen till hans hem. I dag är det den 12 september och ännu har ingen företrädare för de etablerade politiska partierna bevärdigat attentatet ens med en kommentar, än mindre ett avståndstagande.

Gärningsmännen har tydligt visat sitt förakt mot demokratin. Men det är inte det värsta, för sådant har vi lärt oss att vänta från vänsterhåll. Det värsta är att de svenska riksdagspartierna ställer sig bakom och stöder detta våld mot politiska motståndare. Genom att inte ta avstånd från och fördöma ett så grovt angrepp, i praktiken politiskt motiverad tortyr, uppmuntrar man avgrundsvänstern till fler övergrepp. Terroristerna känner nu att de får stöd, inte bara av kommunisterna och Lars Ohly som tidigare, utan nu även av resterande partier med statsminister Rheinfeldt i spetsen. Numera är det alltså i alla fall politiskt okej att överfalla meningsmotståndare, tortera dem och rista in hakkors i deras ansikten. Bara så vi vet.

Den vrålande tystnaden.
Tystnad är inte bara tystnad. Tystnad kan tala lika tydligt som ord. Tystnad kan skrika. Kanske har den vrålande tystnaden i det här fallet andra orsaker. Så här skriver signaturen Julia Cæsar på bloggen ”Snaphanen”.

”Hur hanterar massmedia detta? Man ger brottet en undanskymd plats i nyhetsrapporteringen och betonar att 24-åringen bara har lindriga skador. Både Expressen och Aftonbladet skjuter nyheten så långt ned som möjligt på sina Internetsajter. Det är uppenbart att detta politiska hatbrott, detta angrepp på demokratiska fri- och rättigheter, ska tystas ned och smusslas undan. Tjugofyraåringen är nämligen Sverigedemokrat. Det betonas i rubrikerna. ‘Ung Sverigedemokrat fick hakkors inristat’. I medias nyhetsbedömning är det mannens partitillhörighet som är det viktiga. Att han är Sverigedemokrat innebär nämligen att han inte riktigt är en människa. Att han kort sagt förtjänar att bli överfallen och misshandlad av vänsterhuliganer och få ett hakkors inristat i pannan. Är man Sverigedemokrat får man skylla sig själv.”

Media inte utan skuld.
Byt ut ”Sverigedemokrat” mot ”Folkpartist” och känn hur det känns. De etablerade regimstödda medierna är garanterat inte utan skuld i detta. I månader har man tävlat  i att demonisera och avhumanisera Sverigedemokraterna och deras företrädare. Att försöka få de trogna att se motståndarna som djur, eller i alla fall inte lika mänskliga som de egna, är ett klassiskt sätt att bädda för övergrepp. I krig har alla parter gjort det. I Tyskland framställdes judar som råttor, i moskérna sprids bilden av oss otrogna som hundar och grisar. Att döda judar förvandlades i Tyskland på 40-talet från att vara ett brott till att vara en sorts renhållning. Att överfalla en Sverigedemokrat i Sverige 2010 blir då liksom inte ett hatbrott eller ens ett vanligt brott, utan antar mer karaktären av ett spännande pojkstreck. Som stenkastning, anlagda bränder, busskjutning, gravskändning och annat.

Hyllade som hjältar?
Det skulle inte förvåna om de två terroristerna som skar in hakkorset i Davids ansikte sedan överfallet skrutit vitt och brett om sitt mod och sin djärvhet och blivit hyllade som hjältar i sin krets. Att de skulle åka fast är nog att hoppas på för mycket. Kling & Klang i Malmö är ju varken kända för sin intelligens eller förmåga att klara upp brott. Och dessutom tycks de vara så bakbundna av sitt mångkulturella regelverk att de förmodligen inte ens får leta i de bostadsområden man kan anta att terroristerna rör sig.

Sydsvenskan
Tidigare överfall
Snaphanen

Uppdatering 18 september 2010.
Rättsläkaren som undersökt David von Arnold har idag vad det verkar gått ut till pressen och meddelat att han/hon tror att von Arnold kan ha åsamkat sig sina skador själv. Han ska alltså ha skurit in ett hakkors i pannan på sig själv. Oavsett om det är sant eller inte så känns det lite lurt när rättsläkaren har så bråttom att gå ut med detta dagen före valet, för det är ju inte så att man har bevisat att von Arnold skurit sig själv. Jag antar att man alltid kan misstänka självskada utom i fall där såret sitter högt upp mitt på ryggen. Varken Sydsvenskan eller SR är ju direkt SD-vänner, så det vore kanske på sin plats med lite källkritik och bakgrundskoll på denna ”underläkare vid rättsmedicinalverket i Lund”. Etnicitet? Politiska uppdrag? Religiös hemvist? Medlem i något parti? Vänner på vänsterkanten? Något att vinna på att utmåla von Arnold som lögnare dagen före valet?

Sydsvenska Dagbladet
Sveriges Radio

Annonser
%d bloggare gillar detta: