Red.

Tre dagar nu… Kommer Fredrik och Mona att fördöma tortyrattentatet?

In demokrati, islamisering, kriminalitet, lag & rätt, politiker, valet 2010, yttrandefrihet on 13 september, 2010 at 16:26

Det är i dag tre dagar sedan det blev känt att David von Arnold, 24, kandidat i Malmö för Sverigedemokraterna utsatts för ett brutalt politiskt motiverat överfall i sitt hem. Av allt att döma blev David torterad med kniv i 15-20 minuter, bland annat fick han ett hakkors inskuret i pannan och utsattes för skenavrättningar när han blev knivskuren i halsen. I dag är det den 13 september och ännu har ingen företrädare för de etablerade politiska partierna så vitt jag vet bevärdigat attentatet ens med en kommentar, än mindre ett avståndstagande.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, som borde vara demokratins främste beskyddare i vårt land, har hållit ett antal tal och framträdanden de senaste tre dagarna, men så vitt jag vet inte med ett enda ord kommenterat eller fördömt attentatet. Inte heller har Mona Sahlin, som i alla fall själv anser sig lämplig att bli landets statsminister, yttrat ett enda ord av avståndstagande inför övergreppet mot David. De borgerliga småpartiernas ledare och miljöpartiets språkrör har inte heller öppnat munnen. Gammelkommunisten Lars Ohly är egentligen den ende jag inte är besviken på – jag hade inte väntat mig att han skulle ta avstånd från politisk tortyr av meningsmotståndare.

Riksdagspartierna stöder terror.
Övriga företrädare för den politiska eliten borde däremot skämmas. Att gärningsmännen tydligt visat sitt förakt mot demokratin är en sak. Att de politiker som gör anspråk på att leda landet visar samma förakt för lag och demokrati är en annan. De ska ju i alla fall officiellt vara anhängare av demokratin. Genom att inte ta avstånd från och fördöma ett så grovt angrepp, i praktiken politiskt motiverad tortyr, uppmuntrar man till fler övergrepp. Terroristerna känner nu att de får stöd av samtliga partier med statsminister Reinfeldt i spetsen.

Det slutar inte med Sverigedemokraterna.
Låt mig bara säga en sak till Fredrik och Mona och alla er andra. Det är uppenbart att ni hatar och fruktar Sverigedemokraterna. Och att ni hemligen kanske är nöjda med attentatet. Alltid kanske det skrämmer bort någon som tänkt sig kandidera för SD eller stoppa deras valsedel i kuvertet den nittonde, eller hur? Men ni måste förstå en sak. Det kanske börjar med Sverigedemokraterna, men det kommer inte att sluta där. Den här sortens brott stoppar man inte genom att ignorera dem. Nästa gång blir det någon annan i något annat parti som misshagat våldsverkarna som får besök i sitt hem. Ni som är högsta ledare kommer säkert att klara er, ni har ju beskydd och bevakning dygnet runt. Istället blir det någon av ert småfolk, era gräsrötter, som får ta smällen. Kanske en fullmäktigekandidat för Folkpartiet som engagerat sig i politiken av ideella skäl, och som inte anses förtjäna polisskydd. Kanske en frivillig valarbetare för Centern eller en plakatklistrare från Kristdemokraterna. Socialdemokrater och kommunister lär klara sig; våldsmännen tillhör av allt att döma den yttersta vänstern.

Historiens dom blir hård.
Om ni inte gör något nu, om ni inte i ordalag som inte går att misstolka fördömer attentatet och tortyren mot David von Arnold, har ni sått en draksådd som vi alla kommer att få skörda de bittra frukterna av. Att det av de inledande rapporterna att döma rör sig om importerat slödder gör inte er skuld mindre. Historien kommer utan tvekan att hålla er ansvariga för detta svek mot folket, rätten och demokratin.

Uppdatering 18 september 2010.
Rättsläkaren som undersökt David von Arnold har idag vad det verkar gått ut till pressen och meddelat att han/hon tror att von Arnold kan ha åsamkat sig sina skador själv. Han ska alltså ha skurit in ett hakkors i pannan på sig själv. Oavsett om det är sant eller inte så känns det lite lurt när rättsläkaren har så bråttom att gå ut med detta dagen före valet, för det är ju inte så att man har bevisat att von Arnold skurit sig själv. Jag antar att man alltid kan misstänka självskada utom i fall där såret sitter högt upp mitt på ryggen. Varken Sydsvenskan eller SR är ju direkt SD-vänner, så det vore kanske på sin plats med lite källkritik och bakgrundskoll på denna ”underläkare vid rättsmedicinalverket i Lund”. Etnicitet? Politiska uppdrag? Religiös hemvist? Medlem i något parti? Vänner på vänsterkanten? Något att vinna på att utmåla von Arnold som lögnare dagen före valet?

Sydsvenska Dagbladet
Sveriges Radio

Annonser
%d bloggare gillar detta: