Red.

Fyra dagar… Reinfelds fula eftersläng.

In demokrati, islamisering, kriminalitet, lag & rätt, politiker, valet 2010, yttrandefrihet on 15 september, 2010 at 06:51

Det har nu gått fyra dagar sedan David von Arnold, 24, torterades i sitt hem av folk från yttersta vänstern, troligen unga män från mellanöstern. Under dagen som gick har både Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt lyckats förvåna med sina uttalanden. Fast på olika sätt.

Först Ohly, som faktiskt lyckades ta offentligt avstånd från och fördöma politiskt våld i form av tortyr av meningsmotståndare. Det hade vi inte väntat, och det var mer än vad hans representant i Malmö gjorde i en offentlig debatt häromdagen. Och om det inte vore politisk hygiennivå att ta avstånd från sådant skulle Ohly få en guldstjärna i kanten idag. Men han får ett erkännande för att (v) var först ut av de etablerade partierna med ett fördömande. Och för att han var tydlig.

”-Det går inte att beskriva den avsky jag känner inför detta. Jag bekämpar Sverigedemokraternas politik på alla demokratiska sätt som jag kan, men det finns en klar gräns. Hot och våld får aldrig förekomma och det är vi väldigt tydliga med från Vänsterpartiets sida” sade Ohly enligt GP.

Nu till Fredrik Reinfeldt, den olyckan, som i sin önskan att inte på minsta vis framstå som om han hade någon som helst sympati med en Sverigedemokrat, fick till ett så tvetydigt uttalande att jag fortfarande undrar vad han egentligen sa. Han fördömde visserligen överfallet på David, men kunde inte låta bli att lägga till:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer” sade Reinfeldt enligt Helsingborgs Dagblad.

Den mest välvilliga tolkningen av detta är att Reinfeldt visserligen tycker det var tråkigt att David von Arnold blev torterad i sitt hem, men att David får skylla sig själv eftersom han kandiderat för Sverigedemokraterna. Reinfeldt skulle fått godkänt om han nöjt sig med fördömandet. Men eftersom han var tvungen att lägga till sin fula eftersläng, blir det istället en stor svart plump i protokollet. Detta uttalande är inte värdigt landets statsminister och kan bara uppmuntra vänsterterroristerna till fler attentat. Enda rimliga förklaringen är att Reinfeldt och hans talskrivare känner sig så trängda så här under valrörelsens sista skälvande dagar att deras omdöme klickat.

Nu väntar vi med spänning på vad Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson, Maud Olofsson, Lars Björklund och Göran Hägglund har att säga i ämnet.

Uppdatering 18 september 2010.
Rättsläkaren som undersökt David von Arnold har idag vad det verkar gått ut till pressen och meddelat att han/hon tror att von Arnold kan ha åsamkat sig sina skador själv. Han ska alltså ha skurit in ett hakkors i pannan på sig själv. Oavsett om det är sant eller inte så känns det lite lurt när rättsläkaren har så bråttom att gå ut med detta dagen före valet, för det är ju inte så att man har bevisat att von Arnold skurit sig själv. Jag antar att man alltid kan misstänka självskada utom i fall där såret sitter högt upp mitt på ryggen. Varken Sydsvenskan eller SR är ju direkt SD-vänner, så det vore kanske på sin plats med lite källkritik och bakgrundskoll på denna ”underläkare vid rättsmedicinalverket i Lund”. Etnicitet? Politiska uppdrag? Religiös hemvist? Medlem i något parti? Vänner på vänsterkanten? Något att vinna på att utmåla von Arnold som lögnare dagen före valet?

Sydsvenska Dagbladet
Sveriges Radio

Annonser
%d bloggare gillar detta: