Red.

Den nya verkligheten – dags att vakna.

In demokrati, islam, islamisering, politiker, valet 2010 on 20 september, 2010 at 18:51

Så har då Sverige vaknat upp till en ny verklighet. En ny verklighet där många svenskars oro och bekymmer inför landets utveckling och framtid måste tas på allvar. Däremot är det långt ifrån säkert att den politiska eliten bryr sig ett skvatt. Istället för att ta över trehundra tusen väljares oro på allvar ägnar man sig nu åt rävspel bakom kulisserna för att kunna strunta i vad alla dessa människor tycker.

När det värsta bakruset lagt sig och bakispizzorna och cocacolan blivit uppätna och urdruckna på elitens partikanslier har man nu att ge sig i kast med den nya politiska kartan. Det kan man göra på flera sätt. Det enklaste är att uppträda som kloka vuxna människor med ansvar för ett land och ett folk. Jag tycker faktiskt att vi har rätt att kräva av överheten att man ska bete sig vuxet, ta itu med problemen och lösa uppgiften. Vi betalar dem furstligt för att göra sitt jobb, om nu någon skulle ha glömt det. Man kan acceptera att en stor del av svenska folket vill ha förändring, hur surt det än kan smaka. Man kan alternativt bete sig som tjuriga ungar, truta med underläppen och säga ”vill inte!” Den sandlådestrategi man hittills valt är det mest väntade men också garanterat sämsta.

Känsla för rättvisa.
Svenska folket har en utpräglad känsla för rättvisa. Man kan kalla det jante, för däri ligger säkert en del av denna känsla. Men det finns mer. Denna känsla för rättvisa har bidragit till att Sverige alltid varit generöst vid stora katastrofer och solidariskt vid sociala orättvisor utomlands. Vi har hjälpt varandra och tillsammans har vi hjälpt andra som haft det värre. Den här känslan för rättvisa har bidragit till att göra Sverige till vad det är; eller snarare till vad det var fram till åttiotalet. När nu Fredrik Reinfeldt & Co slingrar och krumbuktar för att slippa ta itu med verkligheten, tror jag det stöter svenskarnas känsla för fair play. Det stöter i alla fall min.

300.000 hånade väljare.
300.000 svenskar upplever nu att eliten hånar dem och spottar på dem och förlöjligar deras oro inför framtiden. När eliten likaså sanktionerar att vänsterns busar och ligister härjar fritt på gatorna har vi stora problem. Och problemen ligger inte hos de 300.000, utan hos makteliten. 300.000 svenskar som inte tas på allvar eller upplever att deras oro och manifesterade vilja ignoreras och spolas ner på toaletten i Rosenbad kan till 2014 lätt bli 600.000 eller fler. Och när vi ändå är inne på 2014, kan vi anta att vi vid det laget även har ett islamistiskt parti som med minst en halv miljon väljare knackar på dörren till Riksdagen. Och denna halvmiljon väljare kommer inte att tas från Sverigedemokraterna, det törs jag sätta en hundring på.

Det största misstaget.
Det största politiska misstaget i Sveriges moderna historia var att öppna gränserna på vid gavel och tillåta att islam etablerade sig i Sverige. Nästa stora misstag var att blunda för de problem som uppstod i krocken mellan det svenska och islam. Det  tredje att håna de som försökte varna för följderna. Det misstag som håller på att begås just nu i Rosenbad kan komma att kvala in på plats ett eller två.

Det enda de är överens om.
Det upphör aldrig att förundra mig att man för att upprätthålla det stadiga tillflödet av muslimska invandrare är beredda att offra varje princip och varje annat viktigt samhällsområde. Vad är så viktigt med ökad muslimsk invandring att allt annat måste stå tillbaka. Till och med den demokratiska processen. Äldrevård, skolor, försvar, trygghet på gator och torg, ett legitimt valresultat; allt kastas över bord för att vi ska få plats med fler. Invandringen får kosta vad den vill. Allt annat får stå tillbaka. Detta är det enda de sju partierna är överens om och aldrig kan tänka sig att rucka på, vilket blir extra tydligt nu när de konfronteras med den nya verkligheten.

Annonser
%d bloggare gillar detta: