Red.

Fuskande uppsala-politiker till Riksdagen.

In invandring, islamisering, lag & rätt, politiker, valet 2010 on 29 september, 2010 at 05:50

Mannen på bilden heter Ismail Kamil. Han är 52 år, kurd, syrier, muslim och folkpartist. Han har varit landstingsråd och ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Uppsala. Han är numera riksdagsman för Folkpartiet. Han har också visat prov på ett kvalificerat svinaktigt beteende.

Jag scrollade igenom listan på våra nya riksdagledamöter när jag stötte på ett bekant namn. Ismail Kamil. Jag skrev om honom i november 2009 på den gamla Blogger-bloggen innan jag bytte till WordPress. Eftersom Kamil nu blivit upphöjd till riksdagsman, tyckte jag att det kunde vara på sin plats att påminna om vad han egentligen är för en figur. Så här skrev jag då:

Ismail Kamil anser att han är en bättre och mer värdefull människa än du. Så Ismail Kamil tvekande inte att utnyttja sin maktställning och smita före i kön för att få influensavaccinering. Han är ju en sådan viktig person. Han tog gräddfilen till vaccinering tillsammans med ett antal andra trynen i Uppsalas kommunala elit. Så här kommenterade Ismail Kamil att han fick gå före vaccineringskön, om man får tro Dagens Nyheter:

”Som landstingsråd med ansvar för flera miljarder kronor anser jag att jag tillhör en prioriterad grupp. Jag har dessutom små barn”.

Ismael Kamils och hans politiska kamraters beteende är typiskt för ett samhälle som befinner sig på gränsen till moraliskt sammanbrott. Eller för personer som saknar egen etisk kompass. Ismael Kamil och den politiska eliten i Uppsala har i offentlighetens krassa ljus avslöjats med byxorna nere vid fotknölarna. Det är den här typen av människor som likt några av passagerarna på det sjunkande Titanic knuffade undan kvinnor och barn för att själva få plats i livbåtarna. I den sjunkande moralens Uppsala gäller det att först och främst rädda sig själv. Om det skulle ske på andra människors bekostnad så är det beklagligt, men ens egen plats i livbåten är ju så mycket viktigare. Man är ju en sådan viktig person.

På Titanic blev flera av de som försökte tränga sig före summariskt nedskjutna av skeppets officerare. Den sortens ståndrätt är kanske ännu inte nödvändig i Sverige, men man önskar att Uppsalas väljare har långt minne. Och att dessa personer blir strukna i 2010 års val. Om det finns någon rättvisa i världen borde deras tid med trynena i mattråget vara slut efter det här.

Att just en person som Ismael Kamil skulle figurera i den här solkiga historien är tragiskt, men knappast att förvåna. Men det är inte heller helt och hållet hans eget fel. Kamils hemland Syrien är ett av de mest korrupta i världen, genomsyrat av klanförmåner, svågerpolitik och dolda förmåner för eliten. Det vore nog för mycket att begära att Kamil, trots att han bott i Sverige i 33 år, helt skulle kunna frigöra sig från de generationer av korruption och klanmentalitet som färgat hans världsbild. I synnerhet som det var i Syrien han skolades politiskt. Däremot borde Folkpartiet i Uppsala ha vetat bättre än att låta en person av den här kalibern få en både ansvarsfull och välbetald post.

Martin Peterson, som är biträdande professor på Eindhoven University of Technology, sektionen för filosofi och etik, säger så här om Ismael Kamils och hans elitkamraters tilltag (enligt Aftonbladet):

”Det här strider mot den av riksdagen beslutade människovärdeprincipen – att alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Det är inte acceptabelt att vissa grupper prioriteras före andra. Bara för att man ingår i en landstingsstyrelse och sysslar med administration ska man inte få gå före i en vaccinationskö, det sänder helt fel signaler till medborgarna som får intrycket att vissa är mer värda än andra.”

Han har naturligtvis helt rätt. Men även om det sänder fel signaler, är det faktiskt bra att de signalerna kommer. Det är bra att vi blir medvetna om våra politiska förträdares solkiga moral och tvivelaktiga etik före det stundande valet. Nu är det bara för någon rättskaffens människa i Uppsala att begära ut namnen på de politiker som fått åka gräddfil och hålla dem ansvariga i september 2010.

Källor:
Politiker fick förtur till vaccin
”Fel att låta politiker gå före”
Landstingspolitiker smet före i kön
”Politikerna borde skämmas för sitt egoistiska beteende”
Ismael Kamils sida på Folkpartiets webb

PS: Det är beklämmande att Folkpartiet i Uppsala inte i tid såg till att rensa ut den här figuren från sin riksdagslista. Det är också synd att Folkpartiets väljare i Uppsala inte fick tillfälle att stryka den här snyltaren från listan. Nu är det för sent. Nu får vi dras med honom i Riksdagen i fyra år. Men vi ska noga följa hans förehavanden framöver, var så säker. DS.

Annonser
 1. Verkligheten, Verkligheten, är att det där svinaktiga vaccinet är/var verkningslöst! Du har kanske inte lagt märke till rapporten men den gick ut på att de som var sjukast under influensaperioden var de redan försvagade av annan sjukdom och de som fick biverkningar av vaccinet. Att några slogs ut helt av vaccinet och dog eller fick svåra efterverkningar har man väl talat tyst om. T ex drabbades en del av sömnsjuka, narkolepsi. Och med tiden som barriär kommer man nog aldrig att sammankoppla vaccineringen med framtid sjukdom/svaghet hos barn som fick vaccinet.

  Därför: Jag tror nog att de som hamnade sist i kön och kanske t o m lät bli att ta emot vaccin är de som skrattar sist och bäst.

  F ö undrar jag vad som EGENTLIGEN fanns i det här vaccinet … Själv avstod jag övertygat och glatt från detta och höll mig frisk. Det fanns/finns ju homeopatika och annat som är snällare och betydligt bättre.

 2. Du kan mycket väl ha rätt, men det visste varken vi eller Kamil eller de andra trynena när de utnyttjade sin ställning till att tränga sig före. Vad alla trodde vid tillfället var att svininfluensan skulle bli en fruktansvärd pandemi och att de som inte fick vaccin mycket väl kunde dö en plågsam död. Om någon kunde ha vetat att vaccinet var verkningslöst var det väl sjukvårdspolitiker som Kamil. Och hade de vetat det skulle de inte ha tagit något vaccin. Vad Kamil och de andra gjorde, med den kunskap som fanns då, var helt enkelt att armbåga sig före fram till livbåten. Det är den mycket medvetna handlingen av förakt mot vanligt folk som upprör mig.

 3. Jo, själva handlingen fördömer även jag. Svinaktigt gjort!

  Varför man skrämde för pandemi och mer eller mindre tvingade fram en massvaccinering … Det fanns nämligen ett mycket kostsamt avtal med tillverkaren som måste uppfyllas – alltså måste dessa doser ut och in bland folket. Bästa sättet att få människor att frivilligt (?) låta vaccinera sig ..? Ja, du vet redan.

  Den som vill veta lite mer kan kolla http://blogg.passagen.se/millimetervagor/ och http://www.ion-silver.com/ och … … …

  Och om du möjligtvis har tid idag, fredag 1 okt, kl 13.20 att lyssna på SR P1 (?) Vetenskapsradion (eller återutsändningen?) kan du möjligen få veta mer om div ting.

  Det gäller idag att vara vetgirig, alert, kritisk och eftertänksam för att inte gå på allt som sprids. Att gå till källan och granska den är alltid rätt.

 4. Oj, det ska jag försöka göra. Tack för tipset!

 5. […] till posten som partisekreterare i ett muslimskt parti. (Tidigare inlägg om Ismail Kamil; 1, 2 och […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: