Red.

Ismail Kamil igen: Hotade och krävde löneförhöjning till frun?

In demokrati, invandring, islamisering, lag & rätt on 30 september, 2010 at 13:46

I går hade jag anledning att återpublicera ett inlägg om folkpartipolitikern och kurden Ismail Kamil i Uppsala. Nu har det kommit fram ytterligare ett fall där Ismail Kamil kan misstänkas ha utnyttjat sin ställning till att försöka skaffa oförtjänta förmåner. Den här gången till sin fru, Jamila Hamo Kamil.

Ismail Kamil

Ismail Kamil skulle behöva några dagars stödutbildning i demokrati nu när han ska sitta i Riksdagen. Han har tidigare inte visat upp någon större insikt i dessa frågor och Folkpartiet borde ta på sitt ansvar att se till att deras riksdagsledamöter vet vad som gäller i Sverige.

Frun fick inte jobbet – hotade med DO
Jamila Hamo Kamil, Isamil Kamils fru, jobbar på Akademiska sjukhuset i Uppsala, oklart i vilken funktion. Hon sökte i alla fall en annan tjänst än den hon redan har. När frun inte fick det nya jobbet så tycks Ismail Kamil ha surnat till och tagit sig före att kila över och säga några väl valda ord till sjukhusdirektören Marie Beckman Suurküla på hennes tjänsterum. Kamil var vid tillfället ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen och alltså i praktiken sjukhusdirektörens överordnade. Kamil säger att han bara ville informera henne om att en anmälan om diskriminering var på väg att skickas in. Att hota med DO är ju precis vad alla gör när ens fru inte fått ett jobb hon sökt, eller hur? Man skulle alternativt kunna tänka sig att Kamil på något mer eller mindre fint sätt fick fram synpunkten att det var skit att hans fru inte fick ett bättre betalt jobb och om Suurküla ville behålla sitt så kunde hon rehabilitera sig genom att se till att frun istället fick en rejäl löneförhöjning.

Jamila Hamo Kamil

Näväl. Det enskilda samtalet med sjukhusdirektören Suurküla tog uppenbarligen skruv. Flera personer med god insyn uppges av Upplandsnytt ha sagt att Suurküla efter mötet med Kamil sade till de ansvariga för lönesättningen att de vid nästa lönerevision skulle ge Kamils fru en rejäl kompensation på lönen. Dock fanns det uppenbarligen vid tillfället fortfarande några rakryggade personer kvar i bananlandet, så de vägrade och den ”rejäla kompensationen” uteblev.

Folkpartiet och korruptionen
Det verkar uppenbart att Ismail Kamil inte glömt det han lärde sig som ungdomspolitiker i Syrien, ett land som återfinns bland de värre i världen när det gäller svågerpolitik, klanvälde och korruption. (Plats 128 av 180 länder, Sverige hamnar på 3 plats.) Man kan kanske inte klandra Kamil för att han beter sig som han gör, det är ju som ordspråket säger svårt att lära gamla hundar sitta. Men att Folkpartiet inte tagit honom i örat säger tyvärr en hel del om Folkpartiet i Uppsala och dess inställning till dylikt svineri.

Sista ordet i den här solkiga historien är kanske inte sagt. Jag har inte lyckats hitta något som skulle kunna relatera till Jamila Hamo Kamil bland DO:s alla stämningar, förlikningar och domstolsärenden, så det kan ju vara så att Kamil bara hotat sjukhusdirektören med DO. Å andra sidan kan det ju vara så att fallet inte är avgjort ännu, och då får vi väl se hur det går.

Upplandsnytt
Korruptionsindex

Annonser
  1. Rent för jävlitt, är min spontana, småländska reaktion. Men detta är inte det enda fall som dykt upp – och som kommer att dyka upp vad det lider. Var så säker!

    Sverige kommer sakta men säkert att glida ner i korruptionsligan. Om Uppdrag Granskning fortsätter på den inslagna vägen ska vi säkert få fler upplysningar om korrupt folk i vårt land. Men naturligtvis kommer inte allt den vägen. Tack och lov finns det fler granskare – som du – som via nätet berättar om den svenska verkligheten och hur det går till där. Vi andra har ju bara kunnat ana …

    Jag minns hur det för många, många år sedan gick till – och det är säkert mer utbrett idag – inom Malmö kommun. Hantverksföretag hade hand om kommunala vaktmästeriverksamheter varifrån både personal och material/-el hämtades vid behov i det egna företaget. (Berättade en anställd för mig.) Men det var ju inget som vare sig angick mig eller som jag kunde göra något åt så … Jag tyckte redan då att detta var rent för jävvlitt.

    Som du skriver kommer mycket utifrån, från andra kulturer – och allt därifrån är inte av godo för det svenska samhället. Sen får landsförrädarna säga vad de vill!

  2. Det värsta är att korruptionen smittar. Om man som svensk ser att importerat folk håller på med dylik skit och inte åker dit, är det lätt att tro att det är okej att göra det själv också. Sedan kan det ju vara så att man från myndigheternas sida drar sig lite för att sätta fast nysvenskar, eftersom man inte vill bli anklagade för att vara främlingsfientliga, islamofober eller dras inför vår tids inkvisition; DO.

  3. […] Ismail Kamil, riksdagsledamot (Fp). Såg till att utnyttja sin ställning som högt uppsatt sjukvårdspolitiker i Uppsala till att gå före kön till vaccinering mot svininfluensan härom året. Misstänks också för att ha försökt utnyttja sin ställning som landstingsdirektör för att lägga press på Akademiska Sjukhusets ledning i syfte att höja sin frus lön. Politiskt skolad i Syrien och förefaller lika ambitiös som skrupelfri och har erfarenhet av ett högt uppsatt administrativt jobb. Min kandidat till posten som partisekreterare i ett muslimskt parti. (Tidigare inlägg om Ismail Kamil; 1, 2 och 3) […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: