Red.

Så fick vi vår egen propagandaminister – och han är också tysk.

In demokrati, politiker, valet 2010 on 5 oktober, 2010 at 18:30


Idag läser jag följande intressanta notis i tidskriften Resumé’s nätupplaga:

”Statsministern kommer nu att ha två statssekreterare. En som svarar för samordningen i statsrådsberedningen och en med ansvar för kommunikation. Och den senare funktionen är tänkt för den avgående partisekreteraren. Per Schlingmann blir alltså i praktiken kommunikationschef i statsministerns kansli.”

Om Resumé har rätt, låter det i mina öron som om Reinfeldt helst ville ha inrättat ett propagandaministerium, fast att han än så länge tvingats göra det i light-format. Per Gerhard Schlingmann var nämligen ända tills nyligen tysk medborgare. Numera har han även tilldelats ett svenskt medborgarskap, men har innehaft det alltför kort tid för att kunna komma ifråga som minister. Men statssekreterare går bra.

Statssekreteraren är den högste chefstjänstemannen i sitt departementet (Statsrådsberedningen kan betraktas som ett eget departement) och den nye statssekreteraren för kommunikation (läs propaganda) kommer att ha en i det närmaste oöverträffad makt, det är väl i princip bara Reinfeldt själv som smäller högre.

Resumé – Schlingmanns nya toppjobb

Uppdaterat.
Mats Knutson, SvT, håller med.

Annonser
%d bloggare gillar detta: