Red.

Köttkvarnen maler vidare.

In försvar, Internationellt, islam on 17 oktober, 2010 at 02:25

Så har då ytterligare en svensk soldat stupat i Afghanistan. Om Tolgfors, kommissionen i Bryssel, Nato eller USA vill ta åt sig äran för detta är oklart. Död är han utan tvekan. Och lika tveklöst är det att han dog för en lögn.

Jag ber om överseende med att jag citerar mig själv från den 29 augusti 2010 när jag hörde Folkpartiets partiledare Jan Björklund uttala sig om den svenska krigsinsatsen i Afghanistan:

”Folkpartiets ordförande Jan Björklund satt just i tv:s partiledarutfrågning och förklarade att vi “inte är i Afghanistan för att vinna” utan för att hjälpa till att “bygga upp landet” och hindra att “talibanerna tar över”. Motiveringen är alltså att få landet på fötter och hjälpa det afghanska folket, möjligen främst kvinnorna och flickorna, skapa sig en någorlunda dräglig och säker tillvaro. Att detta mål med nödvändighet kräver ett kraftfullt avståndstagande från islam har uppenbarligen ännu inte slagit Sveriges styrande.

[…]

Precis de tendenser som vår regering sagt sig vilja bekämpa i Afghanistan tillåter och uppmuntrar samma regering här hemma utan att blinka. Våra muslimskt dominerade förorter är med regeringens goda minne plågade av klanvälde, muslimskt förtryck, kvinnoförakt och segregation mellan könen. Våra politiska partier, organisationer, och statliga styrande organ och förvaltningar har infiltrerats av muslimer på alla plan. […] Att islam måste bekämpas varhelst den sticker upp huvudet är för mig självklart, men jag anser att detta för vår del bäst görs här hemma där vi kan ha någon nytta av insatserna. Sverige har inte militära resurser att föra krig utomlands, och vi borde ha den goda smaken att sopa rent framför vår egen dörr innan vi sätter på oss bror-duktig-byxorna och gör anspråk på att veta bättre än andra folk hur de ska leva sina liv och organisera sina länder. Den dag vi har ett territorialförsvar med någon form av trovärdighet och ändå har resurser över, ska jag bli den första att tänka om.”

Det är djupt tragiskt att konstatera att ytterligare en ung soldat offrats på detta hyckleriets altare. Dessutom bara ett par dagar efter det att man avslöjat och gripit ett antal ”svenska” muslimska terrorister av somaliskt ursprung. Kan ingen begripa att vi behöver våra soldater här hemma för att försvara vårt folk och vårt land? Istället för att offras till ingen nytta av makthungriga politiker som vill tjäna poäng i Bryssel och Washington?

Ingen främmande makt har någonsin kuvat det afghanska folket. Världens största och mäktigaste imperier har försökt; Alexander Den Store, det Brittiska Imperiet, Sovjetunionen. USA kommer heller inte att lyckas, för de har inte lärt sig ett dugg av nederlaget i Vietnam. Kriget i Afghanistan kan inte vinnas. Inte av USA, inte av Nato, inte av EU och definitivt inte av Sverige.

PS: En tanke apropå detta. Befinner sig Sverige som nation i krig? I så fall, mot vem? Mot Afghanistan, mot talibanerna i Afghanistan eller mot islam? DS.

Källa
Svenska Dagbladet – Svensk soldat död i Afghanistan
(Men snälla SvD, hur blev detta en inrikes nyhet?)

Uppdatering
Dagens Nyheter: Afghanistan – kriget som inte går att vinna

Annonser
  1. […] Tidgare inlägg om Sveriges krig i Afghanistan Ännu tidigare inlägg om Sverige och Afghanistan LikeBe the first to like this post.▶ No Responses /* 0) { jQuery('#comments').show('', change_location()); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'none'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'inline'); return true; } else { jQuery('#comments').hide(''); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'inline'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'none'); return false; } } jQuery('#showcomments a').click(function(){ if(jQuery('#comments').css('display') == 'none') { self.location.href = '#comments'; check_location(); } else { check_location('hide'); } }); function change_location() { self.location.href = '#comments'; } }); /* ]]> */ […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: