Red.

Thomas Wassberg om invandringspolitiken.

In asylpolitik, flyktingar, invandring on 26 november, 2010 at 19:41

Den gamle skidstjärnan och surjämten Thomas Wassberg lär vara notoriskt svår att intervjua. Hans ofta enstaviga svar på frågorna har fått åtskilliga reportrar att slita sitt hår. Så även i denna intervju i Göteborgs-Posten. Men ett par av frågorna får Wassberg att bli lite mer talför.

Thomas Wassberg

Den ena frågan handlar om skidutrustning. Den andra om vad Wassberg skulle vilja ta itu med om han fick total makt i Sverige under en dag. Då kommer svaret:

”– Den är jävligt svår. Jag vet inte. Men nåt som inte är bra är invandrarpolitiken.”

Han fortsätter:

”– Ja, det är inte fel att det flyttar in folk, men man måste ta hand om dem. Handläggningstiden är alldeles för lång, de hinner ju börja skolan och få jobb innan de får besked om de får stanna. Det ska ta högst tre månader. Det är inget fel med att få in nytt blod i landet, men de som etablerat sig måste få stanna.”

Oron för den havererade invandringspolitiken ligger nära ytan hos svenska folket. Till och med i den lilla byn Åsarna (befolkning 271 personer 2005) långt in i den jämtländska fjällvärlden har migrationskatastrofens följder blivit kännbara. Bergs kommun med ca 7.500 innevånare, där Åsarna ligger, har sedan 2006 kontrakt med Migrationsverket om att ta emot 15 ”flyktingar” per år. Hittills har man tagit emot 60 personer, de flesta från Irak, Sudan, Columbia, Eritrea och Kongo. Redan detta jämförelsevis lilla antal har uppenbarligen orsakat tillräckligt med oro i den glesbefolkade kommunen för att frågan ska ligga överst på agendan.

Göteborgs-Posten

Annonser
%d bloggare gillar detta: