Red.

FBIs statistik över hatbrott. Inte som du tror.

In Internationellt, islam, kriminalitet, sanning och lögn on 29 november, 2010 at 05:29

Amerikanska FBI för statistik över alla sorters brott i USA. Bland annat sådana brott som klassificeras som hatbrott av religiösa skäl. Och tvärt emot vad olika islamofiler vill få oss att tro är inte hatbrott riktade mot muslimer särskilt vanliga.

hatbrott_usa_07_11

Samma bild framträder år efter år, eller i alla fall de år jag hittat siffror på. Hatbrott mot judar i USA är år efter år runt tio gånger så vanliga som liknande brott riktade mot muslimer. Mot USAs muslimska befolkning på ca 7 miljoner så förekommer årligen runt 100 incidenter som klassificeras som religiöst motiverade hatbrott. Mot den judiska befolkningen som är ungefär lika stor, ca 6,5 miljoner, rapporteras varje år runt 1.000 anti-judiska incidenter.

I Sverige har vi Brottsförebyggande Rådet.
Och det blir vi inte klokare av.

Debbie Schlussel

Uppdatering 2011-11-21
Hittade FBIs siffror för 2010 genom Jihad-Watch. De anti-judiska hatbrotten ligger stadigt runt 1.000 om året, även om siffran för 2010 är den lägsta sedan 2007. Samma sak gäller för alla andra anti-religionshatbrott, de håller sig runt ungefär samma tal år efter år. De anti-islamiska har ökat från runt 100 till runt 200. Det är en fördubbling och den största rörelsen i statistiken, men som Jerzy Sarnecki brukar säga, det är säkert bara ett resultat av en ökad anmälningsbenägenhet.

Jihad-Watch
FBI

Uppdatering 2012-12-19
Vi har nu hittat siffrorna på antal anti-religiösa hatbrott för 2011 på FBIs site. Både de anti-judiska och anti-islamiska har minskat något sedan förra året, men deras inbördes relation fortsätter att vara tydlig. För 2011 var de anti-judiska hatbrotten ungefär fyra gånger fler än de anti-muslimska. Övriga ligger kvar på ungefär samma nivåer.

FBI

Annonser
%d bloggare gillar detta: