Red.

Centerpartiet schafft sich ab.

In asylpolitik, invandring, islamisering, medlöpare, politiker, valet 2014 on 5 februari, 2011 at 14:40

Thilo Sarrazin får förlåta, men titeln på hans omdiskuterade bok passar utmärkt som rubrik till Centerpartiets paniksatsning för att återta förlorad mark. ”Centerpartiet avskaffar sig självt”. Någon annan tolkning är svår att göra när den största delen av partiets nyordning innebär att propagera för en än mer ökande invandring.

Att partiet satsar på att fånga upp de röstberättigade invandrarna är inte konstigt. De utgör ju den enda ständigt växande gruppen av väljare i Sverige. Dessutom har både Socialdemokrater och Moderater tidigare med viss framgång fiskat i dessa grumliga vatten. Socialdemokraterna fick till exempel i valet 2010 runt 80-90 procent av rösterna i några områden i Malmös Rosengård.

Maud har inte övertygat
Att Centerpartiet nu gör en slutlig satsning på att utplåna sig själva är väl egentligen logiskt. Centerpartiet har inte haft något egentligt existensberättigande på många år. Från att ha startat som ett brunt anstruket parti för den svenska landsbygden under namnet Bondeförbundet har ju Centern under åren flörtat med, och övergivit, miljörörelsen, varit Sveriges enda ludditiska politiska kraft och försökt bli ett parti för småföretagare. Inget har lyckats. Antalet bönder blir ständigt färre, Miljöpartiet har vunnit över de miljöintresserade, teknikfientlighet föll inte de svenska väljarna på läppen och Maud Olofsson har liksom inte riktigt förmått övertyga i rollen som framgångsrik företagare.

Att byta målgrupp
Att nu så tydligt flirta med den nysvenska väljargruppen riskerar sannolikt att stöta bort många av partiets svenska väljare. Alla är säkert inte lika övertygade som Maud Olofsson om att ett kraftigt ökat inflöde av lågutbildade muslimer är lösningen för framtiden. Jag får erkänna att jag själv är tveksam till det nationalekonomiska värdet av fler torghandlare, taxiförare och svartkrögare. För att inte tala om skapandet av ännu fler så kallade utanförskapsområden och den ökade risken för muslimsk terror, vilket tycks vara en oundviklig följd av den förda invandringspolitiken.

Kortvarig lycka
Den nya målgruppen kan dessutom visa sig vara lättflyktig. För även om Centern nu lyckas fånga in en större eller mindre del av de röstberättigade nysvenskarna, finns det inga garantier för att de stannar i fållan eller att den nya väljargruppen ens är större än den man förlorat på skiftet. En stor del de nya lär utgöras av muslimer, och det enda som skulle krävas för att de skulle överge Centern, eller Socialdemokraterna för den delen, är att det dyker upp ett muslimskt partialternativ på den svenska politiska scenen. Dessutom lär de svenska väljare man har stött bort bli svåra att locka tillbaka. Det finns ingenting som är så svårt att vinna tillbaka som ett förlorat förtroende. Lyckan för centerledningen kan visa sig mycket kortvarig; liknande den man lär erfara när man låter sitt vatten med benkläderna på.

Annonser
%d bloggare gillar detta: