Red.

Invandringens kostnader börjar svida.

In asylpolitik, invandring, politiker on 8 februari, 2011 at 22:26

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) flaggar för att pensionsåldern bör höjas. Han meddelade idag att en särskild pensionsutredning ska tillsättas för att justera pensionsåldrarna uppåt.

Detta är naturligtvis ett tecken på att samhället lever på för stor fot; att vi gör av med mer pengar än vad som kommer in. Men vad är det då som kostar? Vilken enskild utgiftspost i statsbudgeten är den enda som aldrig utsätts för besparingar eller neddragningar. Vilken är den enda utgiftspost som ständigt tillåts öka utom all kontroll eller översikt?

Är det vården av våra gamla?
Är det försvaret?
Är det polisen?
Är det utbildningen av våra unga?
Listan kan bli hur lång som helst och alla svar kommer att bli nej.

Den enda utgift som det aldrig sparas på utan alltid utan ifrågasättande tillåts öka är kostnaden för invandringen. Vi har till sedan många år lagt tiotals, troligen hundratals miljarder om året på att importera och försörja hundratusentals muslimska analfabeter utan större utsikter att någonsin kunna etablera en egen försörjning.

Ett exempel. Vart och ett av de ”ensamkommande flyktingbarnen”, som i verkligheten varken är ensamma, flyktingar eller barn, kostar oss minst 1.900 kronor per dygn i uppehälle i boenden där man ofta har lika mycket personal som ”barn”. (Detta att jämföra med våra gamla, som ofta får klara sig med en anställd per tio boende.) 2007 års årskull av 1.264 ”ensamkommande” kostar oss fortfarande minst 876 miljoner om året, de 1.510 från 2008 kostar oss strax över en miljard om året och de 2.250 från 2009 kostar 1,5 miljarder per år. Den genomsnittliga tiden fram till att en invandrad kan övertalas till att skaffa en egen försörjning är mellan sju och tio år. På sju år kommer alltså endast dessa tre årskullar på sammanlagt drygt 5.000 unga män att belasta statsbudgeten med över 24 miljarder kronor. Och då ska man hålla i minnet att de ”ensamkommande” bara är en liten del av de runt 100.000 migranter vi varje år tar emot och försörjer.

Det är inte konstigt att vi fodervärdar måste jobba längre.
De är många som ska försörjas.
Och vi är få som ska jobba ihop till deras försörjning.
Man frestas parafrasera Winston Churchills ord efter slaget om Storbritannien då han i ett tal sade ungefär att ”aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket.”

Ensamkommande på Wikipedia
Politikerbloggen
Om Mona Sahlins pensionsutspel

Annonser
%d bloggare gillar detta: