Red.

Försäkringskassan drar ner på tillgängligheten.

In asylpolitik, flyktingar, Internationellt, invandring on 1 mars, 2011 at 11:02

I Dagens Nyheter läser vi att Försäkringskassan ska spara 150 miljoner kronor per år 2011 och 2012. Mellan 2012 och 2013 minskar dessutom budgetanslaget med 300 miljoner kronor. FK’s lösning på detta problem är det vanliga i stora byråkratier. Man drar ner på servicen.

I FK’s fall innebär lösningen på besparingskraven att man kraftigt drar ner på den lokala servicen. Man drar sig till exempel ur 112 servicekontor som man drivit tillsammans med Skatteverket. De kontoren hade förra året 2,7 miljoner besök och beräknas i år få 3,5 miljoner. De ersätts med telefonsvarare. Försäkringskassan lägger också ned ett 20-tal av de egna lokalkontoren. Runt 1.000 personer lär också bli överflödiga i processen.

Så här har vi 1.000 nya som ska slussas genom Arbetsförmedlingens program och aktiviteter och så småningom möjligen hamna på samhällets soptipp – Fas 3. Man å andra sidan är det väl naturligt att Försäkringskassan måste dra ner. Jag menar eftersom sjukförsäkringen steg för steg avskaffas, så måste ju den myndighet som administrerar den ständigt försämrade sjukförsäkringen följa med på resan.

Slutmålet är ett land med världens friskaste slavar. Men eftersom man inte kan avskaffa sjukdomar med byråkratiska beslut, så drar man i stället ner på möjligheten till ersättning. För om folk inte har råd att vara sjuka, kommer de ju heller inte att sjukskriva sig. Och vips har man förbättrat folkhälsan. Dessutom är det mycket billigare att ha folk på socialbidrag (eller försörjningsstöd, som det heter numera) än att de ska vara sjukskrivna. Och vips har man även förbättrat statsfinanserna, så att vi kan ha råd med att importera och försörja en än större andel av mellanösterns befolkningsöverskott. Det kan behövas, för den vanliga strida strömmen av migranter lär bli till en flodvåg när de gamla regimernas hantlangare från Egypten, Tunisien och Libyen så småningom når Migrationsverkets mottagningar.

Dagens Nyheter

Annonser
%d bloggare gillar detta: