Red.

Sverige, september 2014. Ett muslimskt parti i Riksdagen? (Del 3 av 3)

In demokrati, islamisering, medlöpare, politiker, valet 2014 on 16 mars, 2011 at 12:12

I avsnitt ett påstod jag att vi efter valet 2014 mycket väl kan ha ett muslimskt/islamistiskt parti i Riksdagen. Och att detta parti har chans att få lika många mandat som Sverigedemokraterna fick 2010. I avsnitt två presenterade jag en lista på möjliga manliga kandidater på detta partis lista. I dag ska jag ge några förslag på möjliga kvinnliga kandidater.

Man kan naturligtvis invända att de manliga islamisterna inte skulle vilja ha några kvinnor i sitt parti annat än för att göra i ordning te och kakor. Och så kan det mycket väl vara. Men dessa islamister behöver inte vara dumma bara för att de förespråkar en medeltida ideologi. De inser säkert att det i Sverige skulle se illa ut om man utestängde kvinnorna. Så några kommer säkert att släppas fram. Här är tio förslag.

Nalin Pekgul, ordförande i Socialdemokratiska Kvinnoförbundet och syster till Kurdo Baksi. Var rikdagsledamot 1994- 2002, men sitter inte i Riksdagen numera. Pekgul har uppfostrats inom det Socialdemokratiska partiet; hon hade bara varit i Sverige i två år när hon 1982 som femtonåring gick med i SSU Tensta. Ville i motioner bland annat 1996 att barn födda i Sverige av utländska föräldrar (om minst en förälder har PUT) automatiskt skulle få svenskt medborgarskap vid födseln, och 1997 att bevisbördan i fråga om ”etnisk diskriminering” på arbetsmarknaden skulle flyttas från arbetstagaren till arbetsgivaren. Arbetsgivaren skulle alltså tvingas bevisa att han inte tagit etniska hänsyn vid anställning. För arbetstagarens del ville Pekgul att det borde räcka att han eller hon gör det troligt att etniska hänsyn har tagits. Pekgul har dessutom i en intervju i Aftonbladet 2007-03-10 berättat att hon själv fostrades till självmordsbombare och skulle dö och döda med ett bombbälte om midjan.

Yvonne Ruwaida, medlem i Miljöpartiets styrelse. Om inte Mehmet Kaplan sätter stopp, så kan Ruwaida kanske komma i fråga som riksdagskandidat. Mot henne talar dock bland annat hennes omvittnade svårigheter att hålla isär sina egna pengar och samhällets. I mars 2010 kom det fram att Ruwaida hade ringt mobilsamtal för 44 575 kr under ett och ett halvt år på skattebetalarnas bekostnad. I januari 2008 nominerades Ruwaida av Situation Stockholm till ”årets bängkäpp”, detta sedan hon vid tillträdet som borgarråd 2006 utlovade att halva månadslönen (ca 80 000 kr) skulle doneras till sociala ändamål, pengar som hon ännu i januari 2008 inte hade betalat ut.När nyheten slogs upp i media förklarade Ruwaida att hon inte hade tid att sätta in pengarna någonstans. I januari 2001 avslöjades att Ruwaida handlat för 275 000 kronor på riksdagens betalkort utan att redovisa detta på över två år. Bland annat åkte hon under 1999 taxi för cirka 70 000 kronor på riksdagens bekostnad. Orsaken var enligt Ruwaida själv hög arbetsbelastning. Yvonne Ruwaida hade 2009 en post it-lapp med anteckningar i sin medhavda lagbok vid en tentamen. Enligt reglerna på juridiska fakulteten får till tentamen endast medtagas okommenterad lagtext utan anteckningar.

Ameneh Kakabaveh, riksdagsledamot (V). Kakabaveh är kanske inte helt given i det här sammanhanget eftersom hon är både iranier och kommunist. Det finns ju en hel del gammalt groll mellan de iranska kommunisterna och mullorna. De iranska kommunisterna samarbetade med islamisterna för att störta shahen, men fann sig ute i kylan så fort revolutionen var genomförd och Khomeini och mullorna tagit över. Men som så ofta kan blod vara tjockare än vatten och Kakabaveh kan tänkas dra på sig sin chador och rätta in sig i ledet. Bland hennes motioner hittar vi ”Otillgänglighet som diskriminering” Motion 2010/11:A410, ”Arbetsmarknaden för invandrade kvinnor” Motion 2010/11:A414, ”Dispens från åldersgränsen för att ingå äktenskap” Motion 2010/11:C369, ”Etnisk diskriminering i rättsväsendet” Motion 2010/11:Ju406, ”Inrättande av en kommission för mänskliga rättigheter” Motion 2010/11:K418, ”Rösträtt för utländska medborgare” Motion 2010/11:K421, ”Den tvååriga prövotiden för uppehållstillstånd och konsekvenserna för misshandlade kvinnor” Motion 2010/11:Sf234, ”Äldreomsorg på eget modersmål” Motion 2010/11:So586. Skriftlig fråga: ”Den rättsliga behandlingen av hbt-personer som flytt till Sverige” Fråga 2010/11:83.

Nyamko Sabuni, före detta riksdagsledamot (Fp) och före detta integrationsminister. (Wikipedia) Numera jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister. Jag blir inte klok på Sabunis religiösa hemvist. Hon har såvitt känt själv aldrig sagt något om huruvida hon är muslim eller inte, men med tanke på att klanfränden (vissa källor säger broder, andra kusin) Kitimbwa Sabuni är ordförande i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (ett namn som är en motsägelse i sig själv) och uppenbarligen islamist ligger det nära till hands att misstänka att även Nyamko Sabuni är muslim fast ”under cover”. Fadern, Maurice Sabuni påstås vara politisk flykting från Kongo-Kinshasa. Nyamko föddes i exil i Burundi. Modern heter Amuri Zainabu Mgeni. Moderns namn (Zainabu; efter arabiska Zainab) antyder att hon skulle kunna vara muslim, eftersom arabiska namn är populära just bland muslimer. Sabuni blir i så fall den enda medlem som har erfarenhet av jobbet som minister och därmed en värdefull tillgång för ett muslimskt parti, och kan tänkas få en viss respekt även som kvinna.

Abir al-Sahlani. Riksdagsledamot (C) ersättare för Andreas Carlgren. Två dagar efter terrorbomberna på Drottninggatan i Stockholm arrangerade al-Sahlani en irakisk-muslimsk samling på platsen för den första bomben vid Olof Palmes gata. 80 irakier kom och tyckte synd om sig själva eftersom de fruktade att bomberna kunde skapa antimuslimska känslor hos svenskarna. Inte ett ord för att fördöma den muslimske bombmannen, inte ett ord till sympati för de tilltänkta offren, utan enbart tal om att de muslimska irakierna i Sverige mår dåligt på grund av det inträffade. Uppdaterat 2 september 2013. Abir Al-Sahlani är även inblandad i en förskingringshärva där stora summor kan ha försvunnit i samband med centerns fleråriga biståndsprojekt i Irak. Projektet har skötts av Centerpartiets internationella stiftelse, som upptäckt stora brister i redovisningen och inte klarat av att slutredovisa utgifterna på totalt 3,2 miljoner kronor för 2009 och 2010. Därför har styrelsen för stiftelsen polisanmält sig själv på grund av bristande hantering av demokratiprojektet i Irak som finansierats av skattepengar via SIDA. Stora belopp av biståndssatsningen kan alltså ha försvunnit genom felaktig redovisning, som misstänks vara brottslig. Demokratisatsningen i Irak sköttes bland annat av riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani. Al-Sahlani är även deltidsbosatt i Irak, där riksdagsarvodet på runt 50.000 kr i månaden säkert räcker längre än i Sverige. Bland al-Sahlanis motioner till Riksdagen hittar vi; ”Mikrolån till företagare med utländsk bakgrund” Motion 2010/11:N435, ”Ökat informationsutbyte för större rättssäkerhet vid prövning av asylärenden” Motion 2010/11:Sf387, ”Provisoriska personnummer för asylsökande” Motion 2010/11:Sk436.

Helena Benaouda. Finskfödd konvertit och ordförande i Sveriges Muslimska Råd som styr moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm. Svärmor till den tre gånger gripne misstänkte muslimske terroristen Monir Awad. Senast det begav sig var Awad inblandad i de misstänkta attentatsplanerna mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn. Awad har två barn tillsammans med Helena Benaoudas dotter Safia Benaouda, men svärmor säger sig aldrig haft en aaaning om att svärsonen umgicks med radikala islamister. Inte efter det första gripandet i Somalia där paret ”semestrade”, eller ens efter det andra under ”semestern” på gränsen mellan Pakistan och Afghanistan. De två första gångerna greps Awad i sällskap med ingen mindre än vår egen Guantanamo-kändis, Medi Gazali. Benaouda tycks ha SMR i ett fast grepp och kan mycket väl tänkas ha högre ambitioner.

Cherin Awad. Känd som en av programledarna i SvTs omdiskuterade program Halal-TV, där Awad band annat utmärkte sig genom att vägra hälsa på den inbjudne gästen Carl Hamilton. Awad var redan innan detta känd för att i radioprogrammet Existens 2003 propagerat för stening som straff för sex utanför äktenskapet. När hennes uttalanden blev mer vitt spridda och väckte uppmärksamhet censurerades de i efterskott av SvTs Umeåredaktion. Cherin Awad var även initiativtagare till en stödkommitté för en terroristmisstänkt palestinier som skulle avvisas. Awad ville istället att han skulle få stanna i Sverige. Awad fick efter Halal-TV jobb som jurist på advokatfirman Salmi & Partners (hur man som sharia-trogen kan syssla med västerländsk juridik förklaras inte). Kort därefter hamnade hon i en ny kontrovers när hon blev utsedd att biträda en egyptisk kristen man som sökte asyl. Mannen, som påstod sig vara förföljd av muslimer i Egypten ville av lätt insedda skäl inte acceptera Awad som biträde, men tvingades dra saken ända till Migrationsöverdomstolen för att få ett annat biträde. Efter detta skulle advokatbyrån stämma staten med motiveringen att Awad blivit diskriminerad. Hur det gick har vi inte lyckats ta reda på ännu. Awad är uppenbarligen både ambitiös och ganska orädd. Hon skulle kunna gilla att kandidera till Riksdagen. Om hon är släkt med den terrormisstänkte Monir Awad är inte känt. Awad lär i och för sig vara ett ganska vanligt arabiskt namn.

Maryam Yazdanfar, riksdagsledamot (S). Yazdanfar var ordförande i Stockholms läns SSU-distrikt 2003-2006 och är ledamot i Solna kommunfullmäktige sedan 2002. Hon var ersättare i riksdagen från 1 januari till 15 juli 2006, då hon ersatte Cinnika Beiming. Hon blev invald i riksdagen för Stockholms läns valkrets och i Solna kommunfullmäktige i valet 2006. Hon är sedan riksdagsvalet 2010 ordinarie riksdagsledamot (ledig) och ordförande i Civilutskottet. Uppdatering 31 mars 2011: Ibland går det fort. Efter Håkan Juholts installation som Socialdemokraternas ordförande har han ruskat om bland de sittande S-potentaterna. Bland annat har Maryam Yazdanfar fått sparken som ordförande i Civilutskottet och får heller inte vara talesperson i dessa frågor. De nästa två är nya riksdagsledamöter och i princip oskrivna blad. Vi ska dock följa deras aktiviteter i Riksdagen. Om någon bloggläsare har verifierbara uppgifter om deras politiska förflutna uppdaterar vi gärna inlägget med dessa nya uppgifter.

Shadiye Heydari, riksdagsledamot (S) från Göteborgs kommun. Ledamot av Socialförsäkringsutskottet och suppleant i Socialutskottet. Uttalade sig på följande sätt i Aftonbladet efter det att det stod klart att hon i Rikdagen skulle bli placerad jämte Sven-Olof Sällström, SD. ”Nä, herregud. Jag tappar orden. Det är klart att det inte känns bra. Deras ledamot vet säkert inte att jag är muslim och kommer kanske att ogilla att sitta bredvid en invandrarkvinna.” Heydari har varit flitig med motionsskrivandet under sin första tid i Riksdagen. Här är några av hennes alster. ”Stärkt företagande bland personer med utländsk bakgrund” Motion 2010/11:A335 tillsammans med Roza Güclü Hedin (S), ”Mentorer för nyanlända” Motion 2010/11:A419, ”Migration och asylpolitik” Motion 2010/11:Sf3 tillsammans med Tomas Eneroth (S) m. fl. Hon har ställt två skriftliga frågor; Fråga 2010/11:54 ”Boendeinformation till nyanlända invandrare” och Fråga 2010/11:104 ”Visumansökningar på svenska konsulat” och även deltagit i debatten om de utvisade zigenska tiggarna.

Roza Güclü Hedin, riksdagsledamot (S) från Falun. Suppleant i Socialutskottet och Försvarsutskottet. Hoppade av posten som oppositionsråd i Falun för att kandidera till Riksdagen. Här är ett par av Güclü Hedins motioner till Riksdagen under sin första tid. ”Stärkt företagande bland personer med utländsk bakgrund” Motion 2010/11:A335 tillsammans med Shadiye Heydari (S), ”Barnkonventionen” Motion 2010/11:So436 tillsammans med Carin Runeson (S). Dessa tio skulle tillsammans med de manliga kandidaterna räcka för att besätta minst lika många stolar som Sverigedemokraterna vann i valet 2010. Bloggaren tror inte det är omöjligt att det blir verklighet. Och även om den muslimska gruppen inte förmår samla tillräckligt med väljare i tid till valet 2014, ökar sannolikheten för varje år som går. Sannolikt finns det många fler möjliga kandidater som hittills undgått vår uppmärksamhet. Vet du någon som skulle kunna tänkas vara villig att kandidera för ett muslimskt/islamistiskt svenskt politiskt parti så berätta om det i kommentarerna.

Del 1 av 3 Ett muslimskt parti i Riksdagen 2014
Del 2 av 3 Möjliga manliga kandidater

Annonser
 1. Är det pest eller kolera som grasserar? Eller bådadera?

  Och detta trots att Unescos konvention om skydd för det immateriella kulturarvet har skrivits under …

  Jag lade märke till hur formuleringen ändrades under ärendets gång från ‘kulturarvet’ till ‘kulturarven’ och med tanke på att samarbetet ska ske med invandrarföreningarna börjar man undra: Hur ska de lyckas förändra svensk historia och kultur för att bevisa att Sverige sedan urminnes tider är arabomuslimskt?

  OK, kan man framhärda i att Kolumbus mötte arabisktalande indianer när han steg iland i Amerikat så kan man säkert hitta källor som säger att Olaus Petri egentligen var muslim.

  Vad tror du, Verkligheten?

 2. Historierevisionen har vi säkert inte sett slutet av. ”Den som behärskar det förflutna behärskar framtiden; den som behärskar nutiden behärskar det förflutna” skrev George Orwell i (tror jag) 1984. Eller var det i Djurfarmen? I vilket fall är det nog fortfarande sant.

 3. Ja, det var ett fint gäng Du listar till Riksdagen. En liten poäng med Yvonne Ruweida, på frågan om hon åker kollektivt, svarade hon i TV ”ja, det gör jag”. När journalisten (för en gångs skull) ställde följdfrågor, kröp det till sist fram att hon betraktade att åka taxi som att åka kollektivt! Det är vid sådana tillfällen man tycker det hade räckt med 149 ledamöter i Riksdagen!
  Betr. Nalim Pekgul, hon var min favo-kandidat som ny S-ledare och då tänker jag på SD:s bästa!

 4. Finns säkert fler, dessutom. Men redan de här skulle räcka till för 20 stolar. Framtiden ser inte vacker ut.

 5. […] om Stefan Attefall Attefall igen Mer om Waberi Nyamko Sabuni Jens Orback intervjuad Carin Jämtins utspel Ett muslimskt parti i […]

 6. […] parti i Sverige, så läs våra tre blogginlägg i ämnet här (del 1), här (del 2) , och här (del 3). Dela med dig:FacebookTwitterStumbleUponRedditE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: