Red.

Snabb lagändring för att få hit tusentals nya somalier.

In asylpolitik, flyktingar, invandring, islamisering, parallellkultur, politiker on 14 maj, 2011 at 10:39

Under veckan har det skrivits en del i pressen om hur synd det är om en massa somalier i Sverige. Anledningen är att de i Sverige numera tryggt förankrade somalierna inte får ta hit släkten utan vidare. Myndigheterna har förvånansvärt nog krävt att släkt och familj ska kunna göra troligt att de verkligen är släkt innan de får komma.

Personen närmast kameran heter enligt DN Istaahil Hussein Farah, säger sig komma från Somalia men har sin make och sex barn i Kenya. Nu ska Tobias Billström snabbändra lagen så att hon kan få hit resten av familjen.

DN skrev så här i sin artikel om kvinnan den 13 maj.

”Om inte reglerna ändras snart är hennes enda möjlighet att träffa sina barn att försöka få ihop pengar till en resa till Kenya, och sedan leva tillsammans med familjen i flyktinglägret.”

Inför hotet att Sverige skulle gå miste om den somaliska familjens speciella begåvning och värdefulla bidrag till det svenska samhället har Migrationsminister Tobias Billström backat och lovar nu, återigen enligt DN (pappersupplagan), en snabb lagändring så att familjen ska kunna återförenas i Sverige. Även det tusental andra somaliska familjer som väntar på besked kommer då naturligtvis också ska få återförenas i Sverige.

Kvinnan ovan, som figurerat i reportage runt saken, ser nu fram emot att få hit sin make och sina sex barn. Om resten av de tusentalet familjerna har en liknande uppsättning avkomma, vilket verkar troligt, så betyder Billströms snabba omvändning att vi inom kort kommer att få ta emot runt 6.000 nya somalier.

Om sju till tio år kan mannen kanske få ett enkelt kroppsarbete. Med rudimentär utbildning, om någon utbildning alls, är detta det enda sorts arbete som kan komma i fråga. Dessvärre är den sortens okvalificerade arbeten en bristvara i dagens Sverige. Kvinnan lär tyvärr aldrig komma utanför hemmet. Med den regelbundna påfyllning i barnaskaran som är vanlig i somaliska familjer kan hon tryggt ägna sig åt familjeliv resten av sin levnad.

Migrationsminister Tobias Billström har i förväg försäkrat sig om Miljöpartiets stöd i ärendet, så riksdagsbehandlingen blir en ren formalitet.

Annonser
 1. Hur kan man lämna sin barn ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 2. Ja, för oss är det ju otänkbart, men de har en annan kultur. Ett liv är inte lika mycket värt; man kan ju beredvilligt offra barnen som självmordsbombare, eller som med Benazir Bhutto, minera ett spädbarn som räcktes fram till henne för att hon skulle krama det. Det är många palestinier som inför kameran bedyrat hur glada och stolta de är över att ha fått en ”martyr” i familjen. Familjerna har ju också i regel många barn och är säkert beredda på att det kan bli lite spill. Man verkar heller inte ha samma känslomässiga bindning till barnen som vi är vana vid, barnen behöver inte nödvändigtvis höra strikt till kärnfamiljen, utan klanens barn verkar kunna blandas ganska fritt mellan olika familjekonstellationer. Det är säkert inte otänkbart att några av en tiobarnsfamiljs barn egentligen är någon annans som man tagit med sig mot en avgift. När barnen fått PUT kan man berätta sanningen och då kan barnets riktiga familj komma hit som anhöriga. Vi kollar ju till exempel inte DNA som skulle kunna avslöja sådant.

 3. Betala resan till Somalia åt henne ist så hon får åter förenas med sin familj eftersom hon helt plötsligt kom på att hon saknar dom.
  Säger också: Hur kan man lämna sin barn ?
  Har man en gång lämnat dom så var man nog inte så intresserad av dom eller så är det enkom för att ta hit hela tjocka släkten och leva på bidrag. För helvete SVERIGE vakna någon gång.

 4. Ännu en av de 97% somalier som INTE jobbar och ALDRIG kommer få ett jobb i sverige då ingen som kommer hit kan läsa/skriva mm.
  Enda riktiga är att införa en avgift på 50.000 kr för att bli svensk medborgare och ska du få socialbidrag så ska du även kunna användas i en pool för kommunerna att använda till lättare arbete såsom att exempelvis plocka skräp eller måla staket…

 5. […] på bloggen Misslyckande Mer om somalier på Varjager’s Weblog Dagens Nyheter (2012-02-22) Tidigare på bloggen om Istahil Hussein Farah Tidigare artikel i DN (2011-05-13) Första artikeln i DN (2011-02-20) Dela med […]

 6. […] på bloggen Misslyckande Mer om somalier på Varjager’s Weblog Dagens Nyheter (2012-02-22) Tidigare på bloggen om Istahil Hussein Farah Tidigare artikel i DN (2011-05-13) Första artikeln i […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: