Red.

850 miljoner till import av 1.000 somaliska familjer.

In asylpolitik, äldrevård, invandring, islamisering, parallellkultur, politiker, sjukvård on 18 september, 2011 at 12:24

Att gruppen somalier i Sverige hör till de som har de sämsta siffrorna för deltagande i arbetslivet av alla invandrade grupper förskräcker inte Alliansregeringen. Inte heller blir man avskräckt av det faktum att gruppen somalier följdaktligen också är den invandrargrupp som har störst andel skatteförsörjda. Nej, tvärt emot allt förnuft har regeringen nu tagit hjälp av Miljöpartiet för att säkerställa att vi ska kunna importera ytterligare 1.000 somaliska familjer att försörja.

Till en början har man anslagit 850.000.000 kronor för att ta hit somalierna. Det rör sig om fall där en enstaka familjemedlem tidigare fått uppehållsrätt i Sverige och nu vill ha hit resten av familjen. Det kallas familjeåterförening och det är en bra och behjärtansvärd tanke i sig. Men varför denna återförening ska ske på den plats är en (1) familjemedlem befinner sig, och inte där majoriteten av familjen finns, är en av politikens olösta gåtor.

Stolta över lösningen.
Men beslut är beslut. Och både Tobias Billström (M) och Maria Ferm (Mp) är väldigt stolta över att man nu kunnat komma fram till en så bra lösning för somalierna. Att lösningen inte är riktigt lika bra för oss svenskar verkar inte ha ingått i kalkylen, men varken Billström eller Ferm lär ju behöva stifta närkontakt med dessa nybyggare. Så nu ska vi alltså spendera närmare en miljard av skattepengar på att ta in ytterligare några tusentals somalier. Det är pengar som vi för övrigt desperat skulle behövt i sjukvården eller skolan, båda verksamheter som tycks befinna sig i närmast fritt fall.

Ingen vet hur många som kommer.
Den första juli 2012 kan vi förvänta oss att de första somalierna glädjestrålande ska kunna sätta foten på svensk mark. Jag antar att vi kommer att skicka ner några flygplan för att hämta dem. Hur många somalier det kan röra sig om är det nog ingen som vet, men att somaliska familjer har barnaskaror i fotbollslags storlek är inget ovanligt. Dessutom finns det ingen antydan om att DNA-test ska göras för att säkerställa släktskap, så man kan nog befara att det kommer att slinka med både ett och annat extra barn när flyttlasset går till Sverige. Detta är inte okänt sedan tidigare, och att man inte skulle ta chansen nu är svårt att tänka sig. Dessa extrabarn kan sedan de väl fått permanent uppehållstillstånd träda fram och erkänna att de inte tillhör den ursprungliga familjen och hävda att även de har rätt att återförenas med sin riktiga familj. På svensk mark förstås.

Ingen vet vad slutnotan blir.
De 850 miljonerna är bara en första insats. De ska i sanningens namn även räcka till att bekosta skolgång åt barn till folk som befinner sig illegalt i landet. Men hur stor den andelen blir kommer vi aldrig att få reda på eftersom inga efterforskningar görs om föräldrarnas uppehållsstatus. Var kostnaden kommer att landa när det gäller somalierna finns det heller ingen indikation på. Men med tanke vad tidigare grupper av somalier i Sverige visat sig klara i form av egen försörjning, kan det vara riskfritt att anta att det inte kommer att bli billigt. Och att de 850 miljonerna snart kommer att behöva bli fler.

Dagens Nyheter

Annonser
  1. Man har inga krav alls på invandrarna som man tar hit, man tar det ingen annan vill ha, det kallar Reinfeldt för ansvar :p
    http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  2. Det förefaller onekligen som om du har rätt i ditt antagande. De utbildade och företagsamma försöker nog komma till USA eller Kanada, eller andra länder som premierar framåtanda och flit. Det verkar som om vi får nöja oss med C-laget; de som endast kan komma ifråga för de allra enklaste kroppsarbetena. Sådana jobb har vi ont om nuförtiden, men under en längre bilresa nyligen kom jag att tänka på en eftersatt sektor som skulle kunna ge arbete till alla som sitter och väntar i asylcenter och liknande. Våra vägrenar behöver ju regelbundet skräpsaneras och detta är ju en arbetsuppgift som varken kräver utbildning eller talang. Man behöver inte ens kunna språket för att se hur skräp ser ut och veta åt vilket håll man ska gå. Jag tror detta ibland görs av skolungdomar på sommarjobb, men nu när skolorna börjat är ju fältet fritt.

  3. […] Vårt tidigare inlägg i saken Smålandsposten Vi läste om detta för första gången häromdagen på bloggen Misslyckande Mer om somalier på Varjager’s Weblog Dela med dig:FacebookTwitterStumbleUponRedditE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. ▶ Inga svar /* 0) { jQuery('#comments').show('', change_location()); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'none'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'inline'); return true; } else { jQuery('#comments').hide(''); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'inline'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'none'); return false; } } jQuery('#showcomments a').click(function(){ if(jQuery('#comments').css('display') == 'none') { self.location.href = '#comments'; check_location(); } else { check_location('hide'); } }); function change_location() { self.location.href = '#comments'; } }); /* ]]> */ […]

  4. […] Vårt tidigare inlägg i saken Smålandsposten Vi läste om detta för första gången häromdagen på bloggen Misslyckande Mer om somalier på Varjager’s Weblog Dagens Nyheter (2012-02-22) Tidigare på bloggen om Istahil Hussein Farah Tidigare artikel i DN (2011-05-13) Första artikeln i DN (2011-02-20) […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: