Red.

Om Lars Vilks och Malmö-polisens kurser i arabiska.

In dhimmifiering, islamisering, parallellkultur on 24 september, 2011 at 22:02

Det har rapporterats lite här och var om Malmös polislednings beslut att skicka stadens polismän på kurs i arabiska. Anledningen sägs vara att man från ledningens sida vill att polisen ska möta klientelet med mer förståelse och respekt än tidigare. Detta exempel på själv-dhimmifiering är nog oöverträffat i Sverige, i alla fall så här långt.

Vi har dock inget hopp om att det här rekordet ska stå sig särskilt länge. Inte med den fart processen tagit på sistone. Häromdagen valde till exempel ledningen för Bok- och Biblioteksmässan att bannlysa Lars Vilks från att besöka jippot. Den välsignat olydige och politiskt inkorrekte Vilks gick dock dit i alla fall, vilket bland annat fick till följd att hans livvakter från Säpo grep någon sorts journalist som uppträtt på ett misstänkt vis. Så fick han sina femton minuter och samtidigt lyckan att bli en del i Vilks’ pågående konstverk.

Hoten mot Vilks kommer naturligtvis från muslimer av olika schatteringar. Bland annat försökte ett par albanska bröder bränna ner hans hus, och två somalier greps för inte så länge sedan misstänkta för någon sorts mordplaner på en konstutställning på galleriet Röda Sten i Göteborg. Med tanke på att polisen i Malmö sannolikt snart får sällskap på arabiskakurserna av poliser från resten av landet kan vi idag erbjuda en liten ordlista. Det handlar om uttryck som kan vara nyttiga att kunna för poliser som tvingas ha med somalier att göra. Min lista är ett utdrag ur en länge ordlista som enligt uppgift är gjord för att användas i kontakter med somaliska pirater, men jag tror att den kan komma till god användning även i Göteborg, Rinkeby och Borlänge. Här är några för polisen användbara uttryck på somaliska. Varsågoda:

Wired Magazine /Danger room

Annonser
%d bloggare gillar detta: