Red.

Som man bäddar får man ligga.

In asylpolitik, invandring, kriminalitet, lag & rätt, mångkultur on 25 oktober, 2011 at 15:23

Ilmar Reepalu (s), Malmös egen starke man, gjorde härom dagen personligen ett studiebesök i verkligheten. Han tog sig, med poliseskort får man förmoda, en närmare titt på den mångkulturella härdsmältan på och kring Rasmusgatan i centrala Malmö. Det var inget trevligt besök, om man ska tro Dagens Nyheter.

Rasmusgatan och området däromkring har till de boendes förtvivlan i princip tagits över av ett gäng kriminella. ”Ungdomsgäng” heter det i pressen, vilket brukar betyda invandrade ligister. De har tillåtits betrakta området som sitt eget revir och trakasserar förbipasserande och boende och kastar ägg och hotelser efter besökande, journalister och andra. Härom dagen blev en fotograf hotad och hindrad att genomföra sitt uppdrag att ta bilder av en fastighet inför en lägenhetsförsäljning. Det aktuella fotoföretaget har därefter beslutat att inte acceptera fler uppdrag i området Seved där Rasmusgatan ligger. Mäklarfirman själva konstaterade att Seved numera är i princip omöjligt att arbeta i. Det är tråkiga nyheter för alla som lånat pengar och köpt sina lägenheter.

Samband med invandringen.
På väg från Rasmusgatan frågar DN Ilmar Reepalu om problemen med gänget hänger ihop med den stora invandringen till Malmö. ” Ja, delvis” säger Reepalu enligt DN, och fortsätter. ”Men framför allt hänger det ihop med den höga arbetslösheten. Ett jobb vore det bästa som kunde hända grabbarna i gänget. Därför är det extra olyckligt när de ser hur lättförtjänta pengar de kan få på narkotikahandeln.”

Varför så många?
Naturligtvis vore det bra om ligisterna hade ett jobb de måste gå till. Då skulle de kanske vara trötta på kvällarna och inte orka ställa till med bråk. Men inget arbete som de troligtvis kan komma i fråga för lär betala sig bättre än försäljning av narkotika eller annan brottslighet. Kanske inte ens bättre än de bidrag de sannolikt lever på nu. Frågan borde väl istället vara varför man släppt in så många som man inte haft vare sig arbete för eller möjlighet att ta hand om. Och varför detta inflöde har tillåtits fortsätta i så många år trots att man visste om problemen för länge sedan. Det bästa vore naturligtvis att dessa ligister snarast repatrierades. Detta, tillsammans med ett stopp för ytterligare inflöde, är dessutom den enda varaktiga lösningen.

Har samhället kapitulerat?
Hur det kan komma sig att polisen och de myndigheter i Malmö som har till uppgift att se till att innevånarna är trygga i sina hem kan kapitulera på det här sättet och acceptera att Seved utvecklats till vad som närmast liknar en ”no-go-zone” mitt i Malmö. Konsekvenserna av den sortens släpphänthet borde väl vara kända vid det här laget. Gänget måste helt klart bort; samhället måste göra fullständigt klart att Seved inte är gängets revir. Men ju längre man väntar och jamsar desto hårdare tag måste man ta till för att återerövra området. Om den vanliga polisen inte klarar av situationen får man prova med insatsstyrkan. Om inte det hjälper återstår bara försvaret. Och det är ingen önskvärd utveckling.

Gud hjälpe de hederliga människor som bor i området.

”Våra insatser kan inte lösa den akuta situationen.”
”Rasmusgatan kameraövervakas”
”Nyrekryteringen till gängen måste stoppas.”
”Ungdomsgäng har gjort gatan till sitt eget revir.”

Annonser
  1. Jag skulle vilja se de Svenska företagare som är villiga att anställa dessa ligister. Det är jävligt lätt för politiker och slänga ur sig att ett jobb hade varit det bästa för dessa men frågorna kvarstår vem skall anställa dessa slödder och vad skall de jobba med. Vi kan inte på sikt ha ett samhälle som tar skattemedel och betalar arbetsgivare med för att dessa typer skall ha en sysselsättning. Det är för mig en gåta att detta land trots allt fortfarande fungerar om än med stora störningar på många områden. PURSVENSKEN.

  2. Har du också undrat varför Moderaterna hela tiden vill kalla sig för dom nya Moderaterna, läs om sanningen här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/30/moderaterna-vill-bli-nya-moderaterna-hela-tiden/

  3. Jo, det har jag undrat över. Men mest förbluffats över att man har klarat av att genomföra strategin att ta över mycket av Socialdemokraternas språkbruk och argument, och använda dem som en ordkuliss bakom vilken man kan föra en klassisk högerpolitik. Jag har också förvånats över att Socialdemokraterna tillåtit detta. Jag har också stötts av de ”nya” moderaternas öppna ringaktning av vanligt folk. Så öppet föraktfull var aldrig den gamla högern, även om man kanske hade dessa åsikter så höll man dem mellan skål och vägg. På sistone har jag faktiskt också förvånats av deras försök att förfalska historien. De människor som skriver moderaternas idéprogram är inte dumma lika lite som Goebbels var det; Schlingmann, Arkelsten & Co på vårt eget sanningsministerium vet att Moderaternas företrädare försökt stoppa både kvinnlig rösträtt och sanktioner mot apartheid. De trodde bara inte att någon annan skulle minnas hur det verkligen förhöll sig. Eller bry sig. Hade detta fått stå oemotsagt hade det sannolikt med tiden på ett rent orwellskt sätt blivit den nya officiella sanningen. Deras arrogans i att tro att vi skulle gå på lögnerna är ytterligare ett tecken på deras ringaktning för oss vanliga människor.

  4. Gud hjälpe de hederliga människor som bor i området …

    Undertecknad hederlig människa har just i dagarna – efter 44 år i Malmö – flyttat från stan där man inte kan bo någonstans utan att drabbas på något sätt av invällare och deras avkommor. Före flytten pratade jag med gammelinvandrade företagare som bor bra i villaområden i rätt periferi men har sin verksamhet centralt. De är oroliga – särskilt när det är stängningsdags för dem och de ska ge sig hemåt …

    Även om jag själv inte bloggar läser jag andras bloggar när jag får tid. Just nu står jag på huvudet i flyttlådor och springer runt och letar efter den nyinköpta dörrmattan …

  5. Lycka till på nya stället!

  6. […] 2012-02-19, 16:18 Stöld/inbrott. Konstaterat inbrott i lägenhet på Rasmusgatan. Boende i fastigheten ser två män lämna lägenheten ut på gården och hoppar över ett staket. Ett flertal patruller söker i området efter männen. Lägenhetsdörren uppbruten. Okänt vad som stulits. Mer om Rasmusgatan. Ännu mer om Rasmusgatan. […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: