Red.

Stoppa vanvårdsbolagen.

In äldrevård, Carema, diskriminering, mänskliga rättigheter, politiker, privatiseringar, sjukvård, vårdbolag on 11 november, 2011 at 12:52

Om du inte läser Merit Wagers blogg, så borde du göra det. Dels för den allmänna klokhet hon visar, dels för de inblickar i det havererade Migrationsverket hon bjuder på och dels för hennes ofta uppfriskade klarspråk.

Idag skriver hon i ett annat ämne. Följande kan man läsa apropå de olika riskkapitalbolag som av högeralliansen givits licens att vanvårda våra gamla:

”Om det inte blir slut på detta maktmissbruk omgående så bör den av svenska politiker medvetet sanktionerade vanvården av gamla i Sverige anmälas till Europadomstolen, det handlar ju helt uppenbart om grova kränkningar av mänskliga rättigheter.”

Wager lägger skulden på de politiker som medvetet slaktat en vårdverksamhet som  i samhällets regi en gång fungerade tämligen väl. En vård där man visade respekt för de gamla och utförde sitt arbete i beaktande av en hög etik. Man uppförde sig helt enkelt inte hur svinaktigt som helst mot försvarslösa människor. Detta är numera gammalt och bortglömt. Nu, i det nya Sverige, kan man med statens sanktion bete sig hur jävligt som helst. I synnerhet mot de försvarslösa.

Naturligtvis har Marit Wager rätt i att skulden i grunden ligger hos politikerna som öppnade dörren för rovdjuren. Men de är inte ensamma skyldiga. Jag menar att vårdbolagens ägare och deras anställda också har ett ansvar. Bara för att man har möjlighet att rycka vingarna av en fluga, så betyder det inte att det är rätt att göra det. Ägarna har visat prov på en ren och outspädd rovdjursinstinkt när man dels missköter de gamla man fått i uppdrag att vårda och därefter skickar de pengar man tjänat till skatteparadis i utlandet. Men något annat är kanske inte att vänta. Detta är ju det beteende som uppmuntras av högeralliansen. De anställda har å sin sida hållit tyst om missförhållandena, vilket också är en följd av högeralliansens politik. Numera får man ju ofta sparken om man kritiserar sin arbetsgivare.

I går hörde jag en företrädare för samhället uttrycka tvivel om att det går att göra någonting åt vanvården och skatteflykten. Man har ju gu’vars sina avtal och kontrakt. Jag kan ge ett tips på en åtgärd som garanterat kommer att fungera:

Säg genast upp avtalen med bolagen och återför verksamheten i samhällets regi. Som genom ett trollslag skulle därmed vården av våra gamla tillföras åtskilliga hundra miljoner kronor; pengar som nu skeppas till skatteparadis som vinster. Dessa pengar kan användas till öka personalen och ge dem drägliga arbetsförhållanden, vilket genast skulle ge våra gamla ett bättre liv. Och förstås till att köpa in lite extra blöjor så att de gamla inte behöver ligga i sin egen urin hela dagarna.

Det finns saker man måste vara en vanlig korkad svenne för att begripa.

Merit Wager
DN: Kissblöjorna vägs – för att spara pengar
Tidigare på bloggen i ämnet
Tidigare på bloggen om privatiseringar 

  1. Ja över 150 anmälningar mot Carema, hur många anmälningar ska behövas innan man stoppar dom ?

  2. Detta med privatisering är högerns hjärtefråga. Inget lär ändras förrän vi pensionerar Reinfeldt.

  3. Det räcker inte på långa vägar att avsätta Landsförrädaren Reifeldt och hans svenskfientliga anhang. Vi har 40 års facit minst över RÖDA och BLÅA regerigar men även andra färgsammansättningar och vad har vi fått jo dagens SVERIGE. Det kommer att behövas mer rejäla kanske tom brutala medel för att få Sverige på rätt köl. Jag är rädd för att det är redan för långt gånget med vansinnet i vårt land. Jag kan omöjligt vara ensam om att dagligen få höra av Svenskar av skiftande yrkeskategorier och klass att de har inte tid att bry sig för tiden räcker helt enkelt inte till. Så låter det idag men det kan komma en dag när tiden är det minsta bekymmret när tåget till framtiden har gått och aldrig mer kommer tillbaka. Det lutar med största sannolikhet åt detta håll. PURSVENSKEN.

  4. Jag har också dagar när jag känner att det är för sent. Idag är en av dem. Och jag vill definitivt inte bli gammal i Sverige. Men 94 procent av svenskarna vill ju ha det så här…

  5. Det är en gåta hur Svensken har kunnat bli så fruktansvärt verklighetsfrånvänd och passiv.Den bistra sanningen kan vara att Svensken förmodligen alltid varit detta. Fram till mitten av 70 talet gjorde det inte någon större skada men nu är det helt förrödande för landet. En Svensk TIGER som bekant och ger därmed också i det tysta sitt medgivande till den utveckling som har skett i samhället fram till våra dagar.Jag skulle bra gärna vilja veta vad de 94% Svenskar får och ser som inte jag får och ser. Vilken typ av bedövningsmedel och allmosor har de tillgång till? Det kan vara vin i box och jobb inom invandringsindustrin, finans, kultur och mediaeliten som kan vara drivkraften att hålla tyst och ge 7Klövern sin röst. Detta måste väga otroligt tungt för en sak är klar all nerärvd självbevarelsedrift och fosterlandskänsla är som bortblåst ur deras ryggmärg och hjärnor. PURSVENSKEN.

  6. Boxvin är säkert en del av förklaringen, tillsammans med jobb i migrantindustrin. Men naturligtvis också tv, som är ett verkningsfullt bedövningsmedel.

  7. […] Bengt Westerberg-effekten Lär känna Carema Döende man sattes framför TVn på Carema-boende Stoppa vanvårdsbolagen Vi har släppt rovdjuren […]

  8. […] 2 Vårdbolagen 3 Vårdbolagen 4 Vårdbolagen 5 Vårdbolagen 6 Vårdbolagen 7 Vårdbolagen 8 Vårdbolagen 9 Vårdbolagen 10 Dela med dig:FacebookTwitterStumbleUponRedditE-postLike this:GillaBli först att […]

  9. […] om Carema Vi har släppt rovdjuren lösa på våra gamla Stoppa vanvårdsbolagen Döende man sattes framför tv-n Lär känna Carema Carema ”vill stå för något nytt” […]

  10. […] på ”flyktingbarn” och åldriga svenskar Vi har släppt rovdjuren lösa på våra gamla Stoppa vanvårdsbolagen Carema ”vill stå för något nytt” Inte bara Carema – Attendo kan också Sexuella övergrepp […]

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: