Red.

Atheer al-Suhairy. Fri i förtid men faktiskt utvisad.

In asylpolitik, flyktingar, kriminalitet, lag & rätt, mångkultur on 24 november, 2011 at 22:40

Genom att kalla sig ”Alexandra” kontaktade irakiern Atheer al-Suhairy unga svenska flickor via nätet. Sedan utnyttjade och våldtog han minst 58 av dem, den yngsta var 12 år. Tingsrätten dömde våldtäktsmannen och pedofilen al-Suhairy till 11 års fängelse. Hovrätten prutade till 10, plus livstids utvisning. Nu ska al-Suhairy släppas i förtid. Och det ser ut som om han trots allt inte kan utvisas.

Atheer al-Suhairy, "Alexandramannen"

Atheer al-Suhairy som han såg ut vid tiden för domen i Hovrätten.
Exakt hur han ser ut idag är oklart.  

Under hela rättegången i tingsrätten hävdade al-Suhairy att Alexandra var en verklig, existerande kvinna. Lögnen uppdagades i hovrätten när han istället berättade att flera vänner till honom agerat under namnet.

Våldtog minst 58 flickor.
Atheer al-Suhairy tog kontakt med och förgrep sig på minst 58 unga flickor från slutet av 90-talet fram till januari 2005. Som genom ett under mördade han ingen av dem, och samtliga kunde vittna mot al-Suhairy i rätten. Det var bland annat via ungdomssajten Lunarstorm som han kontaktade flickorna, den yngsta var 12 år, och träffade dem sedan runt om i landet. Flickorna berättade i rätten om förlorade oskulder, oskyddade samlag och självmordstankar. Flera av dem fick betalt för att ha sex med al-Suhairy, andra våldtog han. En 13-åring blev också gravid efter övergreppen.

11 års fängelse blev 10 år plus utvisning.
Själv har al-Suhairy hävdat att de underåriga flickorna frivilligt gått med på att ha sex med honom och att han inte är någon våldsman. Tingsrätten dömde honom dock till 11 års fängelse på 51 åtalspunkter. Hovrätten sänkte straffet till tio års fängelse för bland annat våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.

Utvisas troligen inte.
Atheer al-Suhairy ska enligt domen skickas tillbaka till sitt hemland efter avtjänat straff. Nu verkar det trots allt inte bli av. Åklagaren Ulrika Rogland, som fick honom dömd, har intervjuats av Aftonbladet och menar att kan det bli problem med utvisningen:

”Enligt hans egna uppgifter är han född i Irak, men jag vet inte om han har sina papper i ordning, och det krävs för att han ska bli utvisad. Kan man inte verkställa beslutet så blir han släppt”, säger Ulrika Rogland enligt Aftonbladet.

Vi får alltså troligtvis njuta av hans närvaro i vårt land även i fortsättningen. Och eftersom hans straff är avtjänat, kommer han i så fall att bli frisläppt. Ulrika Rogland igen:

”På fri fot, i vilket land han än befinner sig, så är risken att han gör sig skyldig till liknande brott oerhört stor. Blir han frisläppt i Sverige i dag så kan vi räkna med att han skulle syssla med det han har gjort tidigare ganska så snabbt.”

En inte alltför lockande tanke för oss som har döttrar.

– – –

Atheer Al-Suhairy är född 1975 i Irak (enligt honom själv 1973). Han kom till Sverige 1994 och har sedan dess hunnit skaffa sig ett digert straffregister. Redan 1999 dömdes han av Sundsvalls Tingsrätt för grovt sexuellt ofredande, 2002 av Gävle Tingsrätt för förförelse av ungdom och slutligen den 14 juli 2006 av Malmö Tingsrätt till elva års fängelse, bland annat för våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig, samt till utvisning på livstid efter avtjänat straff. Al Suhairy ska även betala nästan 2,4 miljoner kronor i skadestånd.

Aftonbladet
Avpixlat

Uppdatering 2011-12-14. Suhairy utvisad trots allt!
Om man ska tro Aftonbladet blev Atheer al-Suhairy faktiskt utvisad i natt, vilket faktiskt känns som en lättnad. Asylmaffian får ursäkta, men efter minst 58 förstörda liv (oräknat de anhörigas) och många miljoner i kostnader för rättegångar och fängelseförvaring tycks vi äntligen vara kvitt denna pedofil. Han dömdes visserligen till 10 års fängelse 2006 och alla kan räkna ut att han inte suttit av mer än fem, men straffrabatten innebär faktiskt bara att vi sparat i storleksordningen 5,5 miljoner kronor. Och al-Suhairy på fri fot i Irak är till syvende og sidst oändligt mycket bättre än al-Suhairy på fri fot i Sverige.

Aftonbladet
Avpixlat

  1. Jag är unte förvånad Svensk lagstiftning i ett nötskal. PURSVENSKEN.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: