Red.

Den ryggradslösa pressen.

In demokrati, diskriminering, mänskliga rättigheter, mångkultur, media, press, yttrandefrihet on 11 januari, 2012 at 16:15

Återigen har pressen visat sig från sin mest ryggradslösa sida. Den här gången är det Metro som krälar i gruset i efter ett (1) klagomål från en person, låt vara kändis, som känner sig kränkt.

Bilden ovan, av den norske skämttecknaren Frode Øverli, publicerades i tidningen Metro. Exakt när är oklart, men teckningen föranledde i alla fall rapparen Timbuktu (som egentligen heter Jason Diakité) till att skriva till Metros chefredaktör och ansvarige utgivare Per Gunne och klaga.

”Toleransen för rasism i svensk media har nu nått gränsen”, skriver Timbuktu enligt MedieVärlden. Han fortsätter med  att beskylla den tecknade serierutan ovan för att vara ”det mest okänsliga och förnedrande” han har läst i Metro. Han menar också att teckningen är ”ett glasklart fall av ignorans och en total avsaknad av insikt i hur det känns att bli utsatt för rasism”. Så långt Jason Diakité.

Chefredaktören Per Gunne var inte sen med att kasta sig omkull och rulla sig i gruset inför klagomålen från kändisen Timbuktu. Han ger i ett mailsvar Timbuktu rätt, fortfarande enligt MedieVärlden.

”Jag har förstått att den här teckningen kan ses som rasistisk och därför borde den inte ha publicerats. Vi ber förbehållslöst om ursäkt för detta,” skriver Gunne bland annat i sitt svar. Timbuktu lade upp svaret på Twitter för att låta alla fansen beskåda hans seger över den rasistiska världskoncernen Metro.

MedieVärlden
Timbuktus Twitterinlägg
Avpixlat 

  1. Nästa gång någon gör löje av en tecknad vit, heterosexuell, kristen man. Kan jag få samma bemötande??

  2. Sätt inga pengar på det.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: