Red.

Äntligen! Svenska Tryckfrihetssällskapet startar.

In journalister, press, sanning och lögn, yttrandefrihet on 22 januari, 2012 at 20:34

Sent omsider får även Sverige ett Tryckfrihetssällskap. Det var inte en dag för tidigt. Inte i ett land där både tryckfriheten och yttrandefriheten är under ständig attack, ofta från de kretsar som mest av alla borde försöka bevara dem, nämligen mediaetablissemanget.

Det är den stridbara journalisten Ingrid Carlqvist som står bakom. Det första mötet kommer att hållas den 31 januari klockan 18.30 i Ungdomens Hus på Norra Skolgatan 10 i Malmö. Vi citerar ur inbjudan:

”Kom och lyssna till det du aldrig får se, höra eller läsa om i svenska medier!

FINNS DET YTTRANDEFRIHET I SVERIGE?
– EN NORDISK BETRAKTELSE

Medverkande:

Lars Hedegaard
Dansk journalist och författare, grundare av Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Dömd för brott mot ”rasismeparagrafen 266b” för att han i en intervju bland annat sa att ”när en muslimsk man våldtar en kvinna, är det hans rätt att göra det”. Har skrivit boken Mohammeds piger om kvinnoförtryck i islam.

Gunnar Sandelin
Svensk journalist som blev utfryst efter sin debattartikel i DN 2010: ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”. Han avslöjade där att av den dryga miljon invandrare som har fått uppehållstillstånd i Sverige de senaste 25 åren, är bara 10 procent klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande.

Mikael Jalving
Dansk journalist och författare som skulle ha kommit till Publicistklubben i Malmö förra året och pratat om sin bok Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike, men portades i sista minuten. Nu kommer han äntligen hit för att berätta vad han anser om den svenska tystnaden och vad man eventuellt kan göra åt den.

Hans Rustad
Journalist som i många år arbetade på NTB, norska TT. Startade 2003 webbsajten document.no, Norges största kritiska nätsajt med 50 000 unika läsare varje månad. Brukar betecknas som det enda seriösa, politiska alternativet till de norska ”gammelmedierna”. Ska berätta om hur debattklimatet förändrats i Norge efter Breiviks attentat.

OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL
anmalan@tryckfrihetssallskapet.se
senast fredag 27 januari 2012

Frågor skickas till
info@tryckfrihetssallskapet.se
Entré: 100 kr för icke medlemmar
75 kr för medlemmar

Erbjudande:
Lös medlemskap för 200 kr så är entrén gratis första gången!
Dörrarna öppnas kl 18.

Jihad i Malmö
Snaphanen
Muslimska friskolan
Ingrid Carlqvist

Annonser
%d bloggare gillar detta: