Red.

Borlänge kommun ska ordna muslimska bönerum på arbetsplatser.

In asylpolitik, dhimmifiering, islamisering, mångkultur, medlöpare, parallellkultur on 31 januari, 2012 at 00:25

Islamiseringen går vidare. Senast i raden är Borlänge kommun som vill se fler personer med utländsk bakgrund i verksamheten.

I Borlänges fall lär detta betyda somalier. Sådana finns i stort antal i kommunen, och de är en grupp med omvittnat hög självförsörjningsresistens.

Eftersom det av allt att döma varit svårt att övertala kommunens privata företagare att ta sig an somalierna, vill man nu försöka anställa dem inom kommunen. Detta innebär visserligen att somalierna även i fortsättningen kommer att försörjas med skattemedel, men kanske kan man nu få någon sorts arbete utfört när man ändå betalar.

Ett förslag till riktlinjer för etnisk mångfald ska bana väg för en ökad mångfald. Bland annat är kommunen beredd att ordna bönerum på vissa arbetsplatser. Till detta kommer också annat, som anpassning av arbetsförhållanden som tider för semester (ramadan), annan ledighet (eid al fitr), pauser (åtminstone tre bönepauser om dagen), klädsel (burka och niqab), och mat (halal) på arbetet.

”Man ska kunna be. Det ska finnas utrymme och rum för det. Ett fredat ställe”, säger Ronny Beyer (s), personalutskottets ordförande.

Undrar vad han skulle sagt om kravet kommit från de lokala pingstvännerna.

Muslimska Friskolan
Dalarnas Tidning

Annonser
  1. Kommunanställda får inte röka på arbetstid men att be 5 ggr per dag verkar va ok? Bara att bli Muslim men röka istället för att inta doggystyle.

  2. Vilket utmärkt nytt (?) typiskt svenskt långt ord: självförsörjningsresistens!!!

    Kanske tillåts man säga: ‘Ja, nu är det förstås så att somalier är väldigt självförsörjningsresistenta varför vi måste …’.

    Hur många skulle egentligen fatta vad man pratar om?

  3. Jag kan förstås inte vara hundraprocentigt säker, men jag tror att jag hittade på det där ordet när jag skrev inlägget. Det skulle vara en eufemism. Du får använda det fritt om du vill.

-

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: