Red.

Carema gör skillnad… på ”flyktingbarn” och åldriga svenskar.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, Attendo, äldrevård, Carema, dhimmifiering, islamisering on 5 februari, 2012 at 16:15

Carema är bolaget som vi haft anledning att skriva om många gånger tidigare. Då har det handlat om vanvård av gamla och bristande hänsyn till de boendes värdighet och människovärde. Man har till exempel vägt de gamlas blöjor och vägrat byta förrän blöjorna var ordentligt fyllda. Men Carema är inte bara människoförakt och vanvård. Carema har också en vänlig och generös sida där man varken sparar på material eller personal. Men då handlar det förstås inte om svenska gamlingar, utan om ”ensamkommande flyktingbarn”. 

Att Carema påkommits med att vanvårda de gamla som anförtrotts i deras händer är en så djup skandal att vi knappt kan tänka på det och behålla lunchen. Att Carema samtidigt gör skillnad på människor och slösar omsorg och resurser på unga muslimska män är uppochnervända världen. Att det dessutom är vår alliansregering, som i alla fall nominellt är satta att tillvarata svenska folkets intressen, som tillåter och uppmuntrar att man ställer grupp mot grupp är rent obscent.

Vi har tidigare skrivit om Caremas ledning med Matti Bergendahl, Margita Klemetti och Carl Gyllfors i spetsen samt deras så kallade ”advisory board” där bland annat politikerna Christina Axén Ohlin (m) och Widar Andersson (s) ingår. Kort efter det inlägget så togs all information om dessa bort från Caremas hemsida. När vi nu, inspirerade av bloggen Misslyckande, istället för bara en länk lägger upp några av Caremas egna bilder från PUT-boendet för ”ensamkommande flyktingbarn” i Tullinge, gör vi det för att vi misstänker att dessa bilder snart kommer att försvinna från Caremas hemsida. Precis som uppgifterna om Axén Ohlin och Andersson. Den finten går vi nämligen inte på två gånger.

Här under hittar du bilderna. Jämför dem gärna med hur det ser ut på boendet där dina gamla föräldrar eller släktingar vårdas. Det har vi gjort.  (Obs! att vi inte är ute för att hänga ut enskilda personer och därför har valt att anonymisera alla människor som förekommer på bilderna.)

Nytt och fräscht på Trädgårdstorpsvägen 3 A i Tullinge. 

Från Caremas hemsida: ”Boendet har plats för 9 pojkar i åldern 14-18 år med permanent uppehållstillstånd. Vi vill skapa den bästa starten för de som bor hos oss. Vi vill skapa en trygg och omsorgsfull miljö tillsammans med de boende, där alla ska känna sig delaktiga, lyssnande på [sic] och kunna vara med och påverka sin situation.”

”Vi erbjuder ett boende i ett stort parhus med hemlik miljö där alla barn har ett eget rum. I huset finns även stora gemensamma utrymmen — till exempel ett stort kök, rum för samtal, tv- och spelhörna, och data- och studieplatser. Vi har ett stort kök som är hjärtat i huset, där vi gemensamt lagar mat och äter tillsammans. Boendet har en fin trädgård som inbjuder till utevistelse och ligger naturnära ett stenkast från Tullingesjön. Vi har goda kommunikationer med två busslinjer utanför huset. Pendeltåg finns på promenadavstånd.”

Berikande utomhusaktiviteter; boule på gräsmattan.

Trevligt sovrum, visserligen i källaren men nytt, rent och snyggt.

Trevligt sovrum med nya fräscha textilier.

Badrum med kakel och klinker och bubbelbadkar för två (!) personer.

TV-rum med lädersoffa och ny stor platt-tv.

Dator och internetuppkoppling fattas förstås inte…

…men naturligtvis behöver man även en bärbar dator.

Maten lagas på plats; inga långa transporter med halvljummen mat.

Gott om tid för lek, spel och stimulans.

Naturligtvis finns det även tillgång till moderna data-spel.

Carema Care Tullinge PUT-boende
Carema Care Tellus PUT-boende i Norrköping
Misslyckat

Tidigare om Carema
Vi har släppt rovdjuren lösa på våra gamla
Stoppa vanvårdsbolagen
Döende man sattes framför tv-n
Lär känna Carema
Carema ”vill stå för något nytt”
Inte bara Carema – Attendo kan också
Sexuella övergrepp på äldreboende
Kvinna svalt ihjäl på äldreboende 
Carema betalar mycket för att säga väldigt lite
Att sätta bocken till trädgårdsmästare

 

 1. Det är mycket enkelt varför det är så här. Varje gång Carema gör vinst inom äldrevården gastar sossarna, och nu även regeringen, att de får för mycket betalt så de vågar inte använda pengarna de tjänar på att utveckla verksamheten. Om de skulle renovera ett boende för gamla frågar direkt politikerna varifrån de pengarna kommer från och man kräver svar. Ingen bryr sig om vinster inom migrationsindustrin.

  Jag förstår inte heller varför den här myten om vägningen av blöjorna lever kvar. Blöjor är svindyrt så man vill inte ha ett skydd som är varken för stort eller för litet. Det finns krav på att de ska bytas ett visst antal gånger per dag som minst för att undvika eksem och dålig lukt. Vid dessa bytena bör skydden vara utnyttjade till fullo. Det betyder att man måste veta om man ska använda ett litet droppskydd eller en jättetjock blöja. Skulle du vilja ha en tjock blöja även om du kanske bara skulle behöva använda något som liknar en binda?

 2. Jag ska berätta vad jag skulle vilja den dag det blir aktuellt. Jag skulle vilja att det fanns lika mycket personal per ”kund” på mitt äldreboende som det finns på boendena för de ”ensamkommande”. Jag skulle vilja att jag bemöttes med så mycket mänsklig medkänsla att min blöja byttes varje gång jag hade pissat i den. Jag skulle vilja få mat som lagats på plats och som var varm och nylagad när jag fick den. Jag skulle vilja att det fanns folk och tid för att spela spel eller göra andra saker så att min hjärna inte slammar igen. Jag skulle vilja ha möjlighet att vara utomhus en stund varje dag. Det är något av det jag skulle vilja. Det är också något jag förmodligen aldrig kommer att komma i åtnjutande av såvida jag inte finansierar mitt äldreboende helt privat.

 3. Reblogged this on ISLAMOFOBEN2012 and commented:
  Carema är en vidrig vinstmaskin som struntar i allt annat än pengar. Sen att dom prioriterar ENSAMKOMMANDE(Skäggbarn)än svenskar visar bara att dom är sinnessjuka. Speglar svenskfientligheten i Sverige på ett batra sätt. Ge boende till våra egna i hemlösa i stället. GRRRRR….. 😦

 4. Men det är 94% av svenska folket som vill ha det så här,att svenska gamlingar ska vanvårdas och ligga i sin egen bajs.
  Annars hade de väl inte röstat på 7-klövern vid valet 2010?
  Medan alla resurser ska läggas på ensamkommande skäggungdomar så felet är svenskarnas eget.
  Reinfeldt och alliansen ej heller s,v och mp kan man inte begära något ifrån eftersom alla ser hur de föraktar det egna folket.

 5. Japp, uppenbarligen vill dessa 94 procent se sina gamla föräldrar simma i sin egen avföring, bli undernärda och kränkta på alla sätt och vis. Jag tillhör den minoritet som anser att mina gamla föräldrar är värda en bättre behandling än så, som utan att tveka skulle välja bättre vård för våra gamla före hem för ”ensamkommande flyktingbarn” eller några tusen nya somalier till Borlänge. Men jag tillhör den lilla minoritet som man ostraffat kunnat strunta i. I alla fall hittills. Vi får se vad som händer 2014.

 6. […] om Carema: Carema gör skillnad… på ”flyktingbarn” och åldriga svenskar Vi har släppt rovdjuren lösa på våra gamla Stoppa vanvårdsbolagen Carema ”vill stå för […]

-

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: