Red.

Hur religion sänker produktiviteten i industri och handel.

In dhimmifiering, islamisering, mångkultur, parallellkultur, religion on 19 februari, 2012 at 21:29

En rättrogen muslim ska be fem gånger om dagen, vilket av naturliga skäl medför att den trogne muslimen inte arbetar under den tid bönen tar. Alla bönerna inträffar visserligen inte under arbetstid (naturligtvis beroende på vilka arbetstider man har, och om man har något jobb överhuvud taget) men en del gör det och det kostar. Hur mycket ska vi försöka räkna ut här.

För att göra det extra besvärligt så inträffar de anbefallda bönetiderna vid olika tidpunkt varje dag beroende på solens upp- och nedgång, vilket gör att det krävs mycket arbete för att beräkna alla fem bönetiderna för alla tänkbara platser i alla jordens länder under årets alla 365 dagar. Detta torde ta en rätt stor del av det potentiella arbetskraftsuttaget i den muslimska världen i anspråk, och känns svårt att betrakta som produktivt arbete. Bortfallet av tid för verkligt produktivt arbete som en följd av dessa avbrott för böner kan vara en delorsak till att de muslimska områdenas ekonomier ser ut som de gör.

Den första bönen ska idag den 19 februari 2012 ske klockan 05:27, vilket torde vara utom arbetstid för de flesta. Den andra ska utföras 12:04 vilket med lite god vilja kan infalla på lunchrasten. Så långt ser vi inga större problem, men dessa kommer ifatt oss på eftermiddagen. Dagens tredje bön ska utföras 14:15, och den fjärde klockan 16:52. Den femte och avslutande ska ske 18:31, vilket för de flesta säkert är efter jobbet.

Idag har vi alltså två bönetillfällen (den tredje och den fjärde) som potentiellt ligger på arbetstid. Om varje bön, med framplockande av matta, tvagning, inriktning av kompasskurs mot Mecka och alla olika rörelser, kan beräknas till 30 minuter så går det bort en timme av arbetstiden. För att göra det lite enkelt så antar vi att detta sker under varje arbetsdag utom fredag, vilket ger en siffra på 4 timmars förlorad produktion per muslimsk anställd per vecka utom fredagar.

Fredagar är lite speciella. Då ska dagens andra bön, lunchbönen, helst utföras i en moské. Detta ger till följd att den rättrogne spenderar lunchen och säkert ett par eftermiddagstimmar i moskén med bön, predikan, tedrickning och samtal med likasinnade. Hur många som verkligen återvänder till jobbet efteråt kan man bara gissa. Jag gissar att många tar ledigt resten av dagen.

Om man antar att de rättrogna tar ledigt resten av fredagen så bortfaller här ytterligare fyra timmars produktion per vecka. Sammanlagt med bortfallet måndag-torsdag är vi nu uppe i 8 timmar per vecka. Eller en hel arbetsdag. En rättrogen muslim kan alltså förväntas arbeta fyradagarsvecka, eller 16 dagar per månad där en svensk arbetar 20, men kräver sannolikt lika bra betalt som en svensk arbetare.

Vad säger facket?

Annonser

-

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: