Red.

Apropå dubbla standards och ett samhälle i fritt fall.

In asylpolitik, demokrati, invandring, islamisering, journalister, korruption, mångkultur, media, medlöpare, Sverigedemokraterna, yttrandefrihet on 20 februari, 2012 at 15:50

Ett rockband jag aldrig har hört talas om har fått besked om att de inte är välkomna att delta i en kommande musikfestival på Gotland. Detta efter att först ha bjudits in av arrangörerna.

Det är intressant att bandet Avenir bannlysts på grund av ett rykte, ett rykte, om att en av medlemmarna eventuellt skulle vara medlem i, eller sympatisera med, Sverigedemokraterna. Extra intressant blir det därför att samtidigt leds landets största årliga nöjessatsning, Melodifestivalen, av en ung kvinna som bevisligen, inte ryktesvis utan bevisligen, uttryckt grovt antisemitiska åsikter på sin egen hemsida eller blogg.

Slutsats 1 av detta kan bara bli att blotta ryktet om att en person sympatiserar med SD är legitimt skäl till utestängning och offentlig verbal flagellation, men att antisemitism numera är helt okej, och till och med statstelevisionen medverkar i att släta över och sopa bevisen under mattan. Är det en slump att den unge mannen som utpekats som SD-sympatisör är svensk, och att den unga kvinnan är av arabisk härkomst?

Slutsats 2 är att man borde råda sina judiska vänner och bekanta att fundera på att flytta till något annat land. Sverige befinner sig på en farlig väg, och inget tyder på att situationen kommer att bli bättre. Inte ens Göran Rosenberg, som var så snabb att reagera när ett eventuellt förbud mot manlig könsstympning (omskärelse) dök upp i debatten, har visat något intresse för denna utveckling.

Slutsats 3 blir att om man vill göra livet svårt för någon, så ska man sprida ett rykte om att de är medlemmar i, eller sympatiserar med, Sverigedemokraterna.

Uppdaterat 2012-02-20
Dokument.no har en intressant artikel om hur man även i Norska media numera accepterar grov antisemitism utan att reagera.

-

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: