Red.

Ny muslimsk attack på Lars Vilks. Och på demokratin.

In asylpolitik, demokrati, dhimmifiering, invandring, islam, islamisering, journalister, medlöpare, okategoriserad, parallellkultur, press, yttrandefrihet on 22 februari, 2012 at 13:01

Det var i mitten av maj 2010. På Uppsala Universitet. Lars Vilks skulle hålla ett sedan länge inbokat och annonserat föredrag om yttrandefrihetens gränser. Det slutade i kaos sedan ett gäng muslimer angripit föreläsningen. Nu har det hänt igen. Fast i Karlstad. Även den här gången på Universitetet.

Föreläsningen, Yttrandefrihet och dess gränser, hann pågå i 20 minuter tills en bild av profeten Muhammed visades upp varpå ett 15-tal personer ställde sig upp och började bombardera Vilks med ägg samtidigt som de skanderade “Allahu Akbar”. Polisen avlägsnade muslimerna från föreläsningen, och till skillnad mot i Uppsala kunde Vilks den här gången fortsätta. Det var samma föreläsning som muslimer i Uppsala lyckades stoppa med fysiska attacker mot Lars Vilks och allmänt oregerligt uppträdande.

Videon ovan verkar vara en oredigerad version. På nyhetssajten Avpixlat visar man även en hårdare redigerad kortare video (37 sekunder, märkt VF.se) från Värmlands Folkblad, som klipps av precis innan muslimerna börjar skrika ”allahu akbar”. Undrar varför man valde att klippa just där…?  Mot slutet i den längre videon hör man även de muslimska männen skrika något som liknar ”lilla alla” och som förmodligen är en del av den muslimska trosbekännelsen fast man inte kan höra allt.

Här är en annan relaterad händelse som måhända inte är lika känd. I april 2010 skulle Vilks ha hållit en föreläsning vid Högskolan i Jönköping. Även denna på temat yttrandefrihet. I Jönköping hade dock skolledningen inte kurage nog att låta Vilks ens komma till staden. Efter påtryckningar från högskolans muslimska elever beslöt skolans ledning att ställa in hela föreläsningen.

Gemensamt för alla tre händelserna är slutsatsen att det svenska skolväsendet, som borde vara en demokratisk bastion och lära eleverna vikten av demokrati och yttrandefrihet, inte egentligen är sin uppgift mogna. Mest i Jönköping, men också i Uppsala och Karlstad eftersom man inte kunde upprätthålla säkerheten för sina föreläsare. Skolan borde inse att det bland dess uppgifter ligger försvara yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter mot intolerans och totalitära krafter.

Gemensamt är också att händelserna belyser problemet med islam i Sverige. Ett problem som ständigt växer sig större eftersom våra politiska företrädare inte vågar visa avståndstagande inför hot och våld, i alla fall inte när det kommer från denna grupp. Allas vår livskvalitet har olyckligtvis blivit intimt förknippad med utbredningen av islam. Ju större det muslimska inflytandet blir, desto sämre livsbetingelser för oss andra.

Uppdatering 22 feb 2012. Händelserna har ytterligare en aspekt gemensam, verkar det. Och det är att den svenska pressen skyggar från att berätta vilka angriparna var, eller snarare vilken religion/ideologi som drev dem att angripa Vilks. Det är Varjagers Weblog som uppmärksammat att varken Expressen/GT eller Aftonbladet med ett enda ord nämner att angriparna är muslimer. Vi kan tillägga att inte heller Dagens NyheterSvenska Dagbladet eller Sydsvenska Dagbladet finner det lämpligt att informera sina läsare om denna, i sammanhanget kritiskt väsentliga detalj. Läser man svenska tidningar kan man bli förledd att tro att det var vanliga svenska högskolestudenter som tog sig före att angripa yttrandefriheten på det här sättet. Vill man veta hur det egentligen förhåller sig i Sverige idag återstår i dagsläget bara att läsa Avpixlat.

Att den svenska pressen på det här sätter ljuger, eller i alla fall döljer, intressanta fakta som lätt går att finna i andra källor är skadligt inte bara för allmänhetens förtroende för media och journalisterna. Det verkar i förlängningen även urholkande på människors tilltro till samhällsapparaten i stort, till demokratin och till den civila samhället. Det är en farlig väg man är inne på.

Avpixlat har båda videoklippen
Tidigare inlägg om attacken i Uppsala
Video från Uppsala-attacken
Tidigare inlägg om Jönköping 

Uppdatering 23 feb 2012. Lars Vilks förnekar sig inte. I årets förmodligen snyggaste gest av trots har Vilks förvandlat ett av de ägg som kastades i Karlstad, enligt uppgift det enda som inte krossades, till ett porträtt av en islamist. Eller kan det vara Muhammed… som ägg? Så blev även dessa äggkastande muslimer inkorporerade i Vilks ständigt pågående konstprojekt. Det hade de säkert inte tänkt sig. (Bilden nedan från LVs hemsida.) Gotta love it.

Ser han inte lite snopen ut?

%d bloggare gillar detta: