Red.

Bilderna på de ”ensamkommande” som DT raderade.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, dum och dummare, islamisering, sanning och lögn on 4 mars, 2012 at 08:34

Avpixlat uppmärksammade igår ett reportage i Dalarnas Tidningar där man med bild och namn presenterar åtta stycken ”ensamkommande flyktingbarn”. Alla påstår sig ha kommit från Afghanistan och vara 16 eller 27 år. Av bilderna att döma är de gissningsvis äldre, kanske mycket äldre. Efter att sidan hade länkats av Avpixlat har DT nu tagit bort den, men vi har sparat skärmdumpar…

DT hade gjort det hela i form av ett bildspel, en teknik som tyvärr är oss övermäktig. Men göra skärmdumpar det kan vi. Här nedan är samtliga åtta ”ensamkommande” afghaner med deras påstådda ålder. Vad tror du? Hur gamla är dessa män?

Obs! att vi gjort om layouten för att få med alla på samma sida. För att inte bli beskyllda för att hänga ut någon har vi dessutom valt att inte ta med namnen. Vad männen heter saknar betydelse i sammanhanget.

Redan när vi såg dem första gången kände vi att DT nog snart skulle komma på att det var ett misstag att publicera de här bilderna. Att man inte insåg det från början är en gåta. En än större gåta är att man bland de tusentals ”ensamkommande flyktingbarn” som varje år strömmar in i landet inte kan hitta några som ser ut som riktiga barn. Det skulle ju se så oändligt mycket bättre ut. För säkerhets skull tog vi en skärmdump på själva sidan också. Varsågod.

Det man kan säga om den är väl att det är förvånande att åtta personer som inte ens fått besked om att ska få stanna redan pluggar svenska ”för fulla muggar.” Och att den där annonsen för WWF fick en väldigt olycklig placering…

Avpixlat
Dalarnas Tidning
Uppföljning på MedieVärlden
Ewa Wirén, som är ansvarig utgivare för DT.se, uttalar sig om ”rasistiska sajter” när hon försöker motivera att DT raderat artikeln från nätupplagan. Mot detta vill vi protestera. Vi är inte rasister, trots att vi är kritiska mot den förda invandringspolitiken i allmänhet och bluffen om de ”ensamkommande flyktingbarnen” i synnerhet. Här på Verkligheten har vi till och med avstått från att publicera ”barnens” namn eftersom vi inte tyckte namnen var relevanta i sammanhanget. Däremot har vi, och flera andra, tagit oss friheten att ifrågasätta ”barnens” uppgivna ålder, vilket kan kännas relevant när man jämför den uppgivna åldern med ”barnens” utseende.

 

 1. Jag blir så trött på detta förräderi … från alla håll …

  Dessa unga män räknas i sina ursprungsländer som vuxna – en del har redan egen familj och andra har också varit soldater. Där har de setts som vuxna, och det är så de ser sig själva. De måste skratta gott åt alla svenska batikhäxor och knäppskallar …

  Men sedan svenska ‘staten’ börjat med sin ‘nedräkning’ av ålder i ena änden för svenska ungdomar att de är barn tills de lämnar föräldrahemmet (20-30 år) har barnepitetet följt med. (I andra änden är alla utom politikerna arbetsföra vuxna tills man dör … verkar det som.)

  Barn är man till puberteten och tonåren, alltså runt 12 år. Därefter inte fullvuxen men inte heller barn – varför allting borde följa denna mellanålder både vad gäller arbete och straff. Straffåldern borde sänkas till 12 år – det hör man t o m från polisen ibland som inte trivs med att tvingas släppa kriminella 14-åringar vind för våg. (Fast egentligen är det ju deras föräldrar som skulle få sitta av tid istället. Har alltid förundrats över att föräldrar i praktiken aldrig blir skadeståndsskyldiga …)

  Min far som föddes i början av 1900-talet fick ge sig ut och arbeta när han var 12 – han räknades då som vuxen att klara sig själv. Är det en degeneration som skett sedan dess? Utbildning skaffade han sig själv på sin lilla fritid, år efter år. Tänk att Hermods hade brevkurser redan på 1920-talet! Och det fanns gott om kursgårdar med vuxenutbildning i ämnen som nu ligger på grundskolan. Ingenting var självklart för den generationen. Inte heller för min så 40-talist jag är …

  Allt gott till dig, Verkligheten, önskar jag som bytt Malmö mot annan skånsk kommun … fast jag undrar om denna inte också styrs av maktgalningar …

 2. Vill bara tillägga att jag föredrar de mjuka, orange och snart skogslösa varelserna …

  Tänk förresten – se till vänster på tidningssidan – att man kan åka skidor på en hand … förlåt, ‘med’ står det visst, men ändå!

 3. Barn?? -Bah! Säger jag. Bedrägeri!

 4. Tvåa, trean och åttan är ganska rätt i ålder. Tvåan ser ut som en normal 16-åring. De andra kan köpa cigg utan frågor.

 5. Tack för att ni sparade ner artikeln!
  Den enda i sammanhanget som kan betecknas som barn är den översta bilden i artikeln – den ”Mjuka, orange och papperslöse”, den är garanterat bara 1-2 år………….häpp!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: