Red.

Den hittills grövsta lögnen om de ”ensamkommande”.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, islamisering, journalister, medlöpare, parallellkultur, sanning och lögn on 6 mars, 2012 at 15:53

Det är Sveriges Radio P4 i Västerbotten som i alla fall för dagen sitter med det tvivelaktiga rekordet i förljugenhet. Vi har sett många försök till att blanda bort korten i samband med reportage om de ”ensamkommande”, men inget som detta.

Under rubriken ”Mer stöd för att ta emot flyktingbarn” illustrerar man sin artikel med en bild som man måste se med egna ögon för att tro. Avsikten är uppenbar. Vi förväntas läsa rubriken och associera till bilden och bära med oss denna kombination till nästa gång vi hör eller läser ordet ”flyktingbarn”. Och precis som i fallet med Dalarnas Tidningar häromdagen, så har vi tagit skärmdumpar utifall SR kommer på idén att förfalska historien genom att radera sin sida. Varsågoda, ett ”ensamkommande flyktingbarn” som P4 Västerbotten vill få oss att se saken.

Till yttermera visso har artikeln/reportaget gjorts av en reporter som heter Shaho Aulla, med endast tio år i Sverige. Huruvida denne Shaho Aulla själv kom till Sverige som ”ensamkommande flyktingbarn” förtäljer inte SR, men vi håller det inte för omöjligt. Att han är part i målet beträffande ”flyktingbarnen” tycker vi ligger i farans riktning.

Radio Västerbotten
Om Shaho Aulla
Återigen avslöjas ”flyktingbarnen”
Ensamkommande flyktingbarn?
Ystad Allehanda om ”ensamkommande”
Ystad Allehanda vilseleder om ”flyktingbarn”

Annonser
  1. När man ser den här bilden dyker genast tanken upp:

    Det här är absolut inget ensamkommande flyktingbarn – det säger sig självt. Det är en baby utan möjlighet att ensam ta sig ens till en flygplats än mindre tänka ‘Jag vill till Sverige’. Dessutom är det en vit baby (rosa, OK då) och om man sett mer av öronen kan man ana mer om härstamning. Men dragen är i övrigt i linje med nordisk typ.

    Till detta finns det en morfar/farfar någonstans som känner igen bilden på sig och sitt barnbarn – om han får se det.

    Kan man inte anmäla SR för denna falskhet – är det bara eterburna program som granskningsnämnden ska ta ställning till?

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: