Red.

Tredje generationen…

In demokrati, Fredrik Reinfeldt, korruption, politiker on 12 mars, 2012 at 06:02

Det är inte bara i vissa asiatiska länder med tvivelaktigt rykte som eliten sätter sina barn på tillväxt för att de ska kunna växa in i sin framtida roll som makthavare. Här är ett exempel från vår egen bananrepublik…

Detta inlägg föranleds av nyheten häromdagen att tredje generationen Reinfeldt nu skolas in i politiken. Det är Gustaf Reinfeldt, 18, som utsetts till ordförande i Moderata Ungdomsförbundet, MUF, i Solna. Om det skulle undgått någon så är personen längst till vänster Bruno Reinfeldt, vår nuvarande Statsministers far och mångårig kommunalpamp i Täby. Bruno lämnade dock sina politiska uppdrag sedan han 2009 påkommits med att köra bil på fyllan.

Nyheten om Gustafs upphöjelse i partihierarkin gav upphov till en annan tanke, som vi inte kunde låta bli att illustrera på samma vis. Elakt? Det hoppas vi. Orättvist? Kanske, men vi tyckte det var lite roligt. Dessutom fruktar vi att det inte är så långsökt som man i förstone kan inbilla sig. För övrigt visar bilderna att familjen Reinfeldt ännu har mycket att lära när det gäller porträttretusch.

Vi skulle ha lagt ut den här tidigare, men så kom beskedet om den reinfeldtska separationen och vi tyckte det var onödigt att lägga lök på Fredriks lax. Nu har det emellertid gått några dagar och äktenskapstrasslet har förklingat i media. Den politiska minnesförlusten lär också ha trätt in, så ingen minns längre hur det var med den där skilsmässan.

Inspiration: Sweden Confidential

%d bloggare gillar detta: