Red.

Lite nytt om de ”ensamkommmande”.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, islamisering, parallellkultur on 17 mars, 2012 at 00:13

Det här blir ett samlingsinlägg med lite olika nyheter om och med de ”ensamkommande” som berikar vår tillvaro. Notiserna kommer från den senaste månaden ungefär. Klicka på respektive rubrik härunder så kommer du till ett längre och fylligare inlägg om respektive händelse.

Uppdaterat

”Ensamkommande” får sitt halalkött.
De ”ensamkommande flyktingbarnen” på boendet Rönnen i Hofors beklagade sig över att inte få halalslaktad mat som hemmavid. De fick då stöd av Socialstyrelsen, och nu har de fått sin vilja igenom. Enligt Socialstyrelsen ingår halalslaktat kött i ungdomarnas rätt att fritt få utöva sin religion. Således måste kommunen förse dem med detta. Nu har boendet börjat importera halalslaktade kycklingar från Danmark.

”Ensamkommande” avslöjad och åtalad för gruppvåldtäkt.
En av de sju afghanska medborgare som nu åtalats vid Eksjö tingsrätt för den synnerligen grova gruppvåldtäkten mot en svensk tvåbarnsmamma i Mariannelund är enligt uppgift ett ”ensamkommande flyktingbarn”. Eller snarare före detta ”flyktingbarn”. ”Barnet” har påstått sig vara 16 år, men i och med utredningen av våldtäkterna gjordes en handröntgenundersökning som visar att han är över 20 år gammal.

Socialnämnden i Helsingborg säger stopp till fler ”ensamkommande”.
Till och med februari i år har kommunen tagit emot 19 barn och unga. Några av dem bor nu i familjehem, ett par har återförenats med sina biologiska familjer och ytterligare några har fått avslag på sin begäran om uppehållstillstånd och ska avvisas.

Nej till tvång att ta emot ”ensamkommande”.
Medan antalet ensamkommande minskar till våra grannländer, ökar strömmen till Sverige stadigt för varje år. Under 2011 kom drygt 2.600 (prognos för 2012 är 3.000) och Migrationsverket beskriver nu själva verksamheten som på gränsen till kollaps. Regeringen tillsatte nyligen en utredning för att se om kommuner som i dagsläget inte tar emot ensamkommande ska kunna tvingas att göra så.

Ensamkommande” fick inte skjuts – gick bärsärk.
De sju ungdomarna bor på Napoleongården och ilsknade till då de i september 2011 inte fick skjuts till ett disco, vilket yttrades genom att de bombarderade boendet med ägg, ketchup, mjölk m m på väggar, golv och möbler. Vandaliseringen upptäcktes av personalen först morgonen därpå. Samtliga är afghanska medborgare med tolkbehov på dari.

Ja till invandring – men inte på egna bakgården.
I Vallentuna har man tänkt öppna områdets första boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn, något som inte verkar ha fallit i god jord hos de omkringboende. Under veckan har boendet vandaliserats och grannar ringt till socialförvaltningen och gjort klart att de ska se till att göra livet surt för verksamheten.

Avslöjade ”ensamkommande” hungerstrejkar.
Sedan i måndags hungerstrejkar fyra så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan för att få stanna i Sverige. De har nekats asyl efter att ha ertappats med att ljuga om sina åldrar, ändå fortsätter de hävda att de är barn. Efter att Migrationsverket utfört handledsröntgen på gruppen konstaterades det att de var äldre än uppgivna åldrar. Nu sitter de utanför Migrationsverkets lokaler och hungerstrejkar.

19-årig ”ensamkommande” åtalad för våldtäkt.
I januari dömdes ett så kallat ensamkommande flyktingbarn, med 1993 som påstått födelseår, för våldtäkt på en 12-årig flicka. Ett fall som Thoralf Alfsson (SD) uppmärksammade på sin blogg och konstaterade att fulmedia gjorde sitt bästa för att tysta ned – tills uppmärksamheten i alternativ media blev för stor. Nu har ännu ett fall av våldtäkt uppdagats på samma boende. Denna gång är det en (påstådd) 19-åring som förgripit sig på en 17-årig flicka.

Brist på platser i Stockholm inför väntad invasion av “ensamkommande”.
Fenomenet med så kallade ensamkommande flyktingbarn som, när de synas i sömmarna, sällan uppfyller kriterierna för vare sig ensam, flykting eller barn accelererar exponentiellt från det ena året till nästa. I år förväntas en tillströmning av cirka 1 .000 migranter av detta slag bara till Stockholm. Samtidigt råder det stor brist på boendeplatser åt dessa “barn” som dessutom ska ha dygnet runt-service med fler personal än boende.

Namninsamling mot boende för ”ensamkommande”.
I Elvkullen (Eslöv) har en namninsamling hittills genererat 48 underskrifter mot att kommunen planerar flytta boendet Husaren för så kallade ensamkommande flyktingbarn från Kärråkra till Backåkra gård. De boende i närheten hänvisar till vad som tidigare pågått på Kärråkra och befarar att området ska bli otryggt.

Dubblering av antalet ”ensamkommande flyktingbarn”.
Mängden så kallade ensamkommande flyktingbarn förväntas stiga rejält under 2012. Prognosen visar att Sveriges kommuner kommer att behöva fördubbla sitt mottagande. Enligt den tidigare prognosen beräknade Migrationsverket att det under 2012 skulle komma 2.600 asylsökande barn, den siffran är nu uppskriven till 3.100. Kostnaderna för de ensamkommande kan ligga på uppemot 15.000 kronor per ensamkommande och dygn.

Ensamkommande” fick inte nätsurfa – gick bärsärk.
Igår morse (2012-03-08) gick det åter igen vilt till på ett av landets boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn. Då personalen ströp internettillgången på kvällen, i enlighet med reglerna, gick tre av ungdomarna bärsärkagång och slog sönder allt i sin väg.

“Är de ensamkommande verkligen barn?”
I en – för svenska förhållanden – näst intill overkligt ärlig och nykter ledare skriver Mathias Bred på Gotlands Allehanda om de så kallade ensamkommande flyktingbarnen, och presenterar samma slags frågeställningar vi lagt fram i flera år vid det här laget: är de ensamkommande flyktingbarnen verkligen barn och vilka följder får den naiva och slapphänta svenska invandringspolitiken?

3 100 ”ensamkommande” väntas i år.
I år väntas 3 100 så kallade ensamkommande flyktingbarn till Sverige enligt en ny prognos från Migrationsverket. De största ankomstkommunerna är Malmö, Göteborg, Sigtuna och Solna. Två tredjedelar av de ensamkommande får permanent uppehållstillstånd, vilket innebär att ytterligare 4 000 platser behövs för att husera de ankommande över en längre tid. Anledningen till den ökade tillströmningen, menar Migrationsverket, beror på att konflikterna i Afghanistan och Somalia ser ut att fortgå.

 

 

  1. ARABISK INSTRUKTION FÖR ”ENSAMKOMMANDE” OCH ANDRA ASYLSÖKANDE

    Du känner kanske till den här manualen – långt ifrån ensam i sitt slag – om hur man lättast drar svenska politiker och journalister vid näsan:

    http://svenssonsfortvivlan.blogspot.com/2011/02/repris-arabisk-utbildning-hur-man.html

    Som i själva verket inget hellre vill än att bli dragna vid näsan. Kanhända är instruktionerna utarbetade av EXPOS egen landsförräderienhet?

  2. Jag kommer i håg den där. Jag tror jag ska kolla om den fortfarande ligger uppe. Tack för påminnelsen.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: