Red.

Expressen väljer sin egen verklighet.

In antisemitism, desinformation, Internationellt, islam, islamisering, Israel, journalister, media, medlöpare, Palestina, press, sanning och lögn on 22 mars, 2012 at 20:16

Nedan en bild av en bit av Expressens förstasida, så som den såg ut i min kiosk i dag på eftermiddagen. Den misstänkte terroristen Muhammed Merah, som bland annat mördade tre små judiska barn och deras lärare utanför en skola i Toulouse, toppar förstasidan. ”Så valde misstänkte seriemördaren Merah, 23 ut sina offer” skriver Expressen.

Expressens förstasida idag 22 mars 2012.

Expressen ljuger i och för sig inte. I alla fall inte direkt. Men jag tycker att Expressen fifflar med sanningen, eftersom den här Muhammed inte var någon vanlig seriemördare, eller ens en person om man skulle kunna kalla seriemördare efter de kriterier som är de vanliga.

Muhammed Merah var i stället en jihadkrigare ansluten till al-quaida, självutnämnd eller inte, som valde ut de judiska barnen, deras lärare och de tidigare mördade franska soldaterna av religio-politiska skäl. Om man ska tro vad han själv uppges ha berättat för franska journalister så var Muhammed ute för att hämnas. Hämnas Frankrikes deltagande i Afghanistan genom att attackera franska soldater som tjänstgjort där (i synnerhet franska soldater av arabiskt ursprung som av de rättrogna anses som förrädare). Hämnas Gaza genom att mörda judar och i synnerhet judiska barn. Kanske också hämnas på Frankrike i allmänhet för sina tidigare problem med polisen och rättsväsendet.

Därför tycker jag att Expressen borde ha den goda smaken att hålla sig närmare sanningen, eller verkligheten om man vill. Expressen kunde ha utformat sin förstasida som här under. Jag har använt liknande typsnitt, grader och tillriktning och man kan inte hävda att sannningen inte skulle fått plats. Jag tycker faktiskt att det är ohederligt av Expressen att försöka lura oss att tro att Merah inte hette Muhammed i förnamn och att han var en vanlig seriemördare när han i verkligheten var en muslimsk jihad-krigare som utförde sina dåd i islams namn.

Expressen agerar förmodligen i tron att svenska folket, i det fall Expressen skulle redovisa sanningen, allesammans skulle drabbas av en djup så kallad främlingsfientlighet och börja misstro muslimer till höger och vänster. Kanske mest vänster. Men någon måtta får det väl vara i den svenska pressens institutionaliserade ursäktande av islamiska illdåd. Detta, om något, tjänar istället till att avslöja och bekräfta lögnerna om ”fredens och kärlekens religion”.

Bilden visar inte en autentisk sida ur Expressen utan vår bearbetning av originalet.

  1. […] journalister, – og en hel del af de samme snakkehoveder ynder at kalde jihadist-terroristen for en “seriemorder”, det ved vi tryghedsnarkomaner, hvad er.French Intel Service Questioned,French intelligence under […]

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: