Red.

Regeringens knep mot illegala vapen. Kläm åt jägare och sportskyttar.

In dum och dummare, islamisering, jakt, kriminalitet, lag & rätt, parallellkultur, politiker on 26 mars, 2012 at 20:04

Jag har skrivit om det här i en kommentar när Beatrice Ask senast pratade om vad regeringen vill göra för att motverka våldet i Malmö och det okontrollerade inflödet av illegala vapen. Nu ger regeringen direktiv till en utredare och dessa går ut på att – klämma åt legala vapenägare.

Direktiven går bland annat ut på att utredaren ska hitta nya sätt att klämma åt jägare och sportskyttar, i stort sett de enda människor i landet som har vapen legalt med licens. Men det är klart. Det är ju alltid lättare att straffa de laglydiga än att komma på något sätt att stoppa smugglingen. Åtgärder mot illegala vapen och smuggling kan ju dessutom rubriceras som rasistiska eller främlingsfientliga, och det vill man säkert undvika.

Så här skriver tidningen Riksdag & Departement:

”Helautomatiska vapen, som kan avlossa fler skott efter ett enda tryck på avtryckaren, används i dag inom visst tävlingsskytte. Men de är inte tillåtna vid jakt. De halvautomatiska vapnen, som laddas om automatiskt men bara avfyrar ett skott åt gången, är betydligt mer vanliga och får användas vid jakt.  Även när det gäller halvautomatiska vapen flaggar regeringen för en mer restriktiv hållning för att få licens. Enligt regeringen finns det skäl som talar för att införa särskilda regler för halvautomatiska vapen. Utredaren ska därför granska vilka förutsättningar som ska gälla för att få tillstånd att inneha sådana vapen.”

 Jag skulle redan nu våga påstå att de av regeringen begärda reglerna inte kommer att ha någon som helst inverkan på våldet i Malmö eller samhället i stort. Det är nämligen varken dessa jägare och sportskyttar eller deras vapen som orsakar problemen. Men det orkar eller vågar regeringen helt uppenbart inte ta tag i.
.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: