Red.

Rapport synar geschäftet med de ”ensamkommande”.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, Attendo, Carema, islamisering, journalister, korruption, kriminalitet, media, politiker, sanning och lögn on 1 april, 2012 at 15:48

Vanligtvis så ängsligt politiskt korrekta Rapport har idag ett inslag om det omfattande geschäftet runt bluffen med de ”ensamkommande flyktingbarnen”. Det vore kanske för mycket begärt att Rapport skulle ta tag i problemets rot, men nu har man i alla fall skakat lite på bladverket.

I detta vildvuxna bladverk lever ett antal bolag, små privata såväl som stora multinationella riskkapitalbolag som Carema och Attendo med flera. Vad Carema och Attendo går för har vi uppmärksammat tidigare, och även om vi genomskådat bluffen med de ”ensamkommande” så vill vi faktiskt inte önska att dessa unga män hamnar i deras ”vård”.

Robinson-Janne blev mångmiljonär.
En annan aktör i branschen, som vi också tidigare uppmärksammat i dessa spalter, är före detta robinsonvinnaren och socialdemokratiske riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson. Robinson-Janne har gjort sig en god vinst på att ordna boende för bland annat ”ensamkommande”. Enligt Rapport tog han nyligen ut en vinst ur sitt bolag på 30 miljoner kronor, strax innan han sålde bolaget och kunde räkna hem ytterligare 223 miljoner kronor plus aktier i det köpande bolaget. Inte dåligt för att driva omvittnat nerslitna hem för ”ensamkommande”. Jan Emanuel var så nöjd med sin affär att han strax efteråt unnade sig en vit Lamborghini.

Utnyttjar systemet.
Nu är emellertid varken Robinson-Janne eller Carema skyldiga till annat än ha utnyttjat reglerna till sin egen fördel, vilket kan tyckas motbjudande men inte är olagligt så länge bestämmelserna ser ut som de gör. Inte heller är de ”ensamkommande” skyldiga annat än i de fall de har ljugit om sin ålder, vilket i och för sig verkar vara förskräckande ofta. Människosmugglarna är väl de enda som i dagsläget skulle kunna ställas till svars inför domstol om man skulle få tag på någon av dem.

Köper sig plats i Sverige.
Ansvaret för hela härdsmältan ligger naturligtvis hos de politiker som skapat förutsättningarna för den här miljardindustrin. Det är regeringens oförmåga, eller ovilja, att ta itu med de faktorer som driver hela branschen som ligger bakom den ständiga ökningen av ankommande ”ensamma barn”. Så länge politikerna garanterar människosmugglarna i det närmaste hundraprocentig avsättning för smuggelgodset, dvs yngre muslimska män, så kommer verksamheten att växa. Den kommer att växa så länge det finns familjer i dessa länder som är villiga att satsa 150.000 kronor på familjens framtid genom att låta en av sönerna få fotfäste i Sverige. Det är alltså inte ens de mest behövande som kommer till vårt land; det är de som har råd att köpa sig en plats vid köttgrytorna.

Grafik från inslag i Rapport. Prognosen för 2012 ligger på 3.100.

Ett exempel på hur arrogant PK-eliten, trots granskningen av vårdbolagen, ändå behandlar oss vanliga läsare och tittare visas av en annan sida på SvT/Rapports hemsida. Där tar man upp problemet med bristande engagemang hos de godemän som ska ta tillvara ”barnens” intressen. Innehållet i artikeln är väl inte mycket att säga om, många godemän tycks utnyttja chansen till inkomst utan att uträtta särskilt mycket vilket väl inte är särskilt förvånande. Arrogansen visar sig dock i valet av bild.

Mannen på bilden uppges heta Aref Husseini och vara 16 år.

Jag ställer mig tvekande till uppgiften att den här mannen är 16 år, men SvT struntar förmodligen i vad jag tror och inte tror. Jag vet inte vad du tycker, men jag vill i alla fall protestera mot att bli behandlad som ett värddjur.

Avpixlat
Rapport: ”Stora pengar att tjäna…
Rapport: ”Tog ut miljoner i vinst…
Rapport-artikel med bild på Aref Husseini (jag har tagit skärmdumpar)
Avpixlat; ”Ensamkommande har bekymmer…

%d bloggare gillar detta: