Red.

Hur islamiserad är den svenska pressen?

In desinformation, islam, islamisering, journalister, parallellkultur, press on 12 maj, 2012 at 17:56

Det verkar inte finnas något slut på den svenska pressens ansträngningar att normalisera islam och bädda för islamiseringen av det svenska samhället. Dagens förstasidor är dock ett nytt rekord, i alla fall för den här bloggaren.

Du tittar på en bild från dagens besök i en av de lokala butikerna. Den är tagen med mobilen och under viss brådska, så du får ursäkta den tekniska kvaliteten. Innehållet kan dock inga tekniska bristfälligheter dölja.

Dagens Nyheter toppar lördagsutgåvan med ett stort upplagt reportage om den så kallade Srebrenica-massakern 1995, Svenska Dagbladet koncentrerar sig på Syrien och det sunni-dominerade försöket att störta Assad-regimen och Sydsvenska Dagbladet fascineras över en bisarr Afghansk ridsport där det gäller att på hästryggen transportera ett dött djur över ett fält medan andra ryttare försöker erövra sagda kadaver.

Vi skulle säkert inte ha reagerat över det här om tidningarna inte exponerats bredvid varandra. Det vore ett intressant forskningsprojekt att mäta hur mycket utrymme i den svenska pressen som upptas av artiklar ägnade att väcka sympatier för islam och/eller muslimer, ursäkta olika former av islamiska våldsdåd eller popularisera groteska uttryck för den muslimska kulturen. Man kunde, säg, jämföra ett urval tidningars texter under åren 2010, 2000, 1990 och 1980. Hypotesen skulle vara att den islampositiva och islamapologetiska textmassan ökat under dessa år, medan de texter som är kritiska mot islam och islamisk kultur minskat i volym under samma tid. Sant eller falskt får verkligheten utvisa.

Problemet är bara att detta (1) tar tid, vilket vi inte har eftersom vi måste jobba ihop till maten och hyran, (2) att det kräver tillgång till tidningarnas arkiv, vilket vi nog inte skulle få med tanke på ämnet, och (3) att det behövs pengar och ett stipendium nog inte skulle godkännas för forskning i det här ämnet.

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: