Red.

Dala-Demokraten och sanningen.

In "ensamkommande flyktingbarn", asylpolitik, desinformation, flyktingar, journalister, parallellkultur, sanning och lögn on 17 oktober, 2012 at 10:59

Hittade precis den här bilden på bloggen Sweden Confidential. Jag hade helt missat den tidigare, för jag antar att den inte egentligen hör till reportagen om tidningens ekonomiska svårigheter. Åtminstone inte direkt, även om bilden kan ha stört några av Dala-Demokraterns läsare tillräckligt mycket för att de ska välja att avstå från sina prenumerationer.

Bilden lånad från Sweden Confidential.

En utländsk, möjligen arabisk eller pakistansk, läkare undersöker ett illegalt ”papperslöst” barn som företer alla tecken på att vara av svensk härkomst. Vi gissar att verkligheten ser annorlunda ut, även i Dalarna, och kan konstatera att Göran Greider tycks ha ett komplicerat förhållande till sanningen.

Bilden kan i propagandahänseende tävla med en annan bild vi hittade, och gjorde skärmdump på, hos P4 Västerbotten. Här förväntas betraktaren acceptera att ett ”ensamkommande flyktingbarn” är detsamma som en nyfödd svensk bebis. Bilden är sedan en tid borttagen från P4, men notera även reportern bakom artikeln nedan.

Ensamkommande, P4 Västerbotten

%d bloggare gillar detta: